Szamosi Zsófia már Hollywoodban tündököl

Szamosi Zsófia
Vágólapra másolva!
Az Oscar-jelölt magyar film szépséges színésznője teszteli a vörös szőnyeget.
Vágólapra másolva!

Az Oscar-jelölt magyar kisfilm, a Mindenki stábja pár napja érkezett meg Los Angelesbe, hogy vasárnap este a Dolby Theatre nézőterén izgulhassák végig az Oscar-gálát, azon belül is azt a részt, amikor a legjobb élő szereplős kisfilm kategória nyertesét jelentik be.

Szamosi Zsófia a Shorts Awards nevű díjkiosztó vörös szőnyegén Forrás: Szamosi Zsófia

A Mindenki csapata szombaton este a Shorts Awards nevű díjkiosztón vett részt, és a film női főszerepét játszó Szamosi Zsófiának már lehetősége is nyílt egy szívdöglesztő ruhában végigmenni a vörös szőnyegen. Szamosi megengedte nekünk, hogy megmutassuk a bevonuláskor róla készült fenti fotót, és elárulta azt is, hogy a ruháját a Bódis Boglárka által vezetett Elysian nevű cég tervezte.

- lelkendezett Szamosi ruhája láttán Gyárfás Dóra kolléganőm. Az alábbi fotóból pedig egyértelműen látszik, hogy jól érezték magukat a magyar filmesek szombaton este Hollywoodban.

Deák Kristóf és Szamosi Zsófia a Shorts Awards díjkiosztóján Forrás: Szamosi Zsófia

Szamosi Zsófia a Színművészeti egyetemen egy osztályban végzett Hámori Gabriellával és Csányi Sándorral, tíz évig volt a Pintér Béla társulat tagja, a Terápia című HBO-sorozatban Gigor Attila rendezte.

Tavaly fontos szerepet játszott A martfűi rém című nagy sikerű sorozatgyilkosos thrillerben, a Mindenki-ben pedig ő a karrierista tanárnő, aki nem riad vissza egy kis csalástól sem, ha az a cél, hogy az ő kórusa nyerjen a bajnokságon.

Szamosi Zsófia a Mindenki című filmben Forrás: Meteor Film

A 39 éves színésznő jelenleg háromszorosan is érdekelt a Magyar Filmdíjakon: a női főszereplők között jelölték A martfűi rém-ben nyújtott alakításáért, a kisfilmek között pedig két olyan alkotás is a legjobb öt közé került, amiben ő játssza a főszerepet, a Mindenki és az Enyhén sós.

Az a szexjelenet volt életem legszürreálisabb élménye

Szamosi Zsófiát a legtöbben az Átok és a Terápia című tévésorozatokból ismerik, rendszerint erős, határozott nőket játszik. Tíz éve fontos tagja az elismert Pintér Béla Társulatnak, épp ezért meglepő, hogy most elhagyja őket. A Filmklub podcast adásában Szamosi Zsófia mesél arról, hogyan zajlott élete legszürreálisabb szexjelenete egy idős mongol férfival, miért változtatott nevet, miért unta meg Pintér Bélát, és hogy egy színésznőnek lehet-e társkeresőn nyomulnia. Hallgassa meg a beszélgetést!

Aki még mindig nem látta a Mindenki-t, február 26-án, vasárnap este kilenc óra öt perctől megnézheti a Duna TV-n. Az Oscar-gálát február 27-én hajnalban, magyar idő szerint 0:50-től a Duna TV-n nézheti, illetve az Origo Filmklub is élőben tudósít róla.

Miért jók a magyar film esélyei az Oscaron?

Zsinórban másodszor nyerhet magyar film az Oscaron. Bemutatjuk a Mindenki négy vetélytársát - van köztük az Amélie csodálatos élete által inspirált fura románc, a migránsválságra reflektáló szerelmi történet, és még spanyol biztonsági őrök is táncra perdülnek a szoborért. A legnagyobb esélyesnek a francia jelöltet tartják, de Deák Kristóf alkotásának is biztató a fogadtatása, számos tekintélyes szaklap a Mindenkit favorizálja. Tudjon meg mindent a magyar film Oscar-esélyeiről!