Az Amazon Studios vezérigazgatója tudott Weinstein szexuális zaklatásairól

2017.10.13. 10:00

Az Amazon Studios felfüggesztette Roy Price vezérigazgatót, miután Rose McGowen azzal vádolta meg, hiába mondta el neki, hogy Harvey Weinsten megerőszakolta őt, Price nem tett semmit.

Az Amazon Studios a vádak miatt azonnal felfüggesztette Price-t. A The New York Times cikke óta, amelyben színésznők és Harvey Weinstein producer közelében dolgozó nők bevallották, hogy szexuálisan zaklatta őket a producer, sorra vállalják fel más sztárok is a nyilvánosság előtt, hogy őket is bántalmazta a filmmogul.

Roy Price és Harvey WeinsteinForrás: AFP/2017 Getty Images/Slaven Vlasic

Rose McGowan Twitteren írta meg, hogy a producer megerőszakolta őt. Később többször is elmondta ezt Roy Price-nak, és figyelmeztetni próbálta arra, mi vár a kezdő színésznőkre, és azokra a nőkre, akik Weinstein közelébe kerülnek. Állítása szerint a vezérigazgató bizonyítékot várt tőle, ezért nem lépett semmit Weinstein ellen.

A tweeteket Jeff Bezosnak címezte, az Amazon Studios egyik igazgatójának, kérve, hogy ne támogassa szexuális bántalmazókat.

Közben Price-t egy Isa Hackett nevű nő azzal vádolja, hogy a férfi tisztességtelen ajánlatokat tett neki egy taxi hátsó ülésén 2015-ben.

A stúdió közleményt adott ki, amiben azonnali hatállyal felfüggesztette Price-t.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK