Az Amazon Studios vezérigazgatója tudott Weinstein szexuális zaklatásairól

Rose McGowan, Harvey Weinstein
Rose McGowan and Harvey Weinstein during 2007 ShoWest Award Ceremony - Coca-Cola Green Room and Backstage at Paris Hotel in Las Vegas, Nevada, United States. (Photo by Jeff Vespa/WireImage for Rogers & Cowan)
Vágólapra másolva!
Az Amazon Studios felfüggesztette Roy Price vezérigazgatót, miután Rose McGowen azzal vádolta meg, hiába mondta el neki, hogy Harvey Weinsten megerőszakolta őt, Price nem tett semmit.
Vágólapra másolva!

Az Amazon Studios a vádak miatt azonnal felfüggesztette Price-t. A The New York Times cikke óta, amelyben színésznők és Harvey Weinstein producer közelében dolgozó nők bevallották, hogy szexuálisan zaklatta őket a producer, sorra vállalják fel más sztárok is a nyilvánosság előtt, hogy őket is bántalmazta a filmmogul.

Roy Price és Harvey Weinstein Forrás: AFP/2017 Getty Images/Slaven Vlasic

Rose McGowan Twitteren írta meg, hogy a producer megerőszakolta őt. Később többször is elmondta ezt Roy Price-nak, és figyelmeztetni próbálta arra, mi vár a kezdő színésznőkre, és azokra a nőkre, akik Weinstein közelébe kerülnek. Állítása szerint a vezérigazgató bizonyítékot várt tőle, ezért nem lépett semmit Weinstein ellen.

A tweeteket Jeff Bezosnak címezte, az Amazon Studios egyik igazgatójának, kérve, hogy ne támogassa szexuális bántalmazókat.

Közben Price-t egy Isa Hackett nevű nő azzal vádolja, hogy a férfi tisztességtelen ajánlatokat tett neki egy taxi hátsó ülésén 2015-ben.

A stúdió közleményt adott ki, amiben azonnali hatállyal felfüggesztette Price-t.