Vászonra vele: Lass Bea

Vágólapra másolva!
Folytatjuk cikksorozatunkat, melyben olyan nagyszerű színésznőket és színészeket mutatunk be, akiket sokkal többet szeretnénk látni a mozivásznon. Lass Bea a Tea című tévésorozatban kezdte pályafutását, mostanában az általunk már többször dicsőített KOMA Társulatban játszik, amit színművészetis évfolyamtársaival együtt alapított. Legfőbb ismertetőjele kócos szőke haja és pikáns arcocskája, amelyek segítségével egy villanásnyi pillanatba bele tudja sűríteni a túlfűtött vamp erotikáját és az ötéves kislány szendeségét. Legjobb barátnőt már játszott mozivásznon, most jöjjenek a nagy szerepek! (A számozás nem jelent semmiféle rangsorolást, csak azért használjuk, hogy követhető legyen a sorozat.)
Vágólapra másolva!

#15 - Lass Bea

Született: 1982. október 21.

Ő lehetne a magyar...: Drew Barrymore

Hol figyeltünk fel rá? A figyelmesebb olvasóknak biztos feltűnt, hogy Lass Bea már a harmadik színész a KOMA Társulatból, akit kipécéztünk a sorozatunkba. Lass Bea olyat tud ugyanis, amit kevés színésznő rajta kívül: mer pofákat vágni (például az [origo] fotósának is), idétlenül ugrálni, mókásan kifacsarni tagjait, "csúnya"lenni. Ez a pici huncutság megfűszerezi alakítását: a legtragikusabb jelenet is plusz mélységet kap ettől. Erre akkor figyeltünk fel, amikor kislányosan elkámpicsorodott képpel énekelgetett magában egy széken ülve, miközben egyik kollégája perverzül kócolta csutka haját, azt jelzendő finoman, hogy a színen éppen egy gyermekbántalmazási ügy zajlik élesben. Lass Bea másik fontos képessége, hogy ironikusan tud szexi lenni a színpadon. Nem csak úgy szimplán érzékien túlfűtött, hanem úgy, hogy valami plusz kuncogás van abban, ahogy tépi le magáról a pólót. Vérbeli komika, aki szép is: nem gyakori.


- Miket csináltál eddig?

- Gyerekoromban, 8 évesen bekerültem a Kölyökidő című műsorba, és lényegében onnantól kezdve egészen az egyetemig forgattam. Vezettem zenei műsort, élő telefonos játékot, játszottam a Kisváros című magyar bűnügyi sorozatban, a Tea című szituációs komédiában, és részt vettem néhány filmben is, sajnos egyik sem volt nagy mozifilm. Aztán felvettek a Színművészeti Egyetem színész szakára, Máté Gábor osztályába. Az egyetem után elindult a KOMA társulat élete, ami azóta is tart, évről-évre dúsabban.

- Miben láthatunk legközelebb?

- Jelen pillanatban dúl a nyári szünet. Augusztus 13-án játszunk Plazmá-t a szigeten, egyebet jelen pillanatban nem tudok mondani. Szeptembertől már aktívabb leszek.

- Mi az, amit te tudsz a legjobban a magyar színészek közül?

- Különlegesen nevetni, amit édesanyámnak köszönhetek.


- Mit mutatnál meg a munkáidból egy olyan rendezőnek, aki színészt keres a filmjébe?

- Nem akarnék régi felvételeket mutogatni, mert úgysem úgy csinálnám már. Egy színész folyton változik. Sokkal tisztább és izgalmasabb, ha ott, akkor, szemtől szemben figyel rám. Azt kérném, kérjen tőlem bármit, aztán úgyis kiderül.

- Mondj három magyar filmrendezőt, akivel szívesen együtt dolgoznál!

- Pálfi Györggyel biztosan nagyon szívesen! Herendi Gáborral nagyon jól éreztem magam. Antal Nimródra is nagyon kíváncsi vagyok.

- Melyik színészt/színésznőt szeretnéd többet látni a vásznon?

- Horváth Sebestyén Sándort, Nagy Ilonát, óóóóóóóóóóó hosszú lenne itt ezt most felsorolni...


- Láttál valami jó filmet mostanában?

- Olyat, ami igazán hatással lett volna rám, sajnos nem.

- Láttál valami jó darabot mostanában?

- Olyat, ami igazán hatással lett volna rám, sajnos nem, de ami késik nem múlik.

- Mi a véleményed Drew Barrymore-ról?

- Ő egy nagyon bájos színésznő. Kíváncsi lennék, hogy valami komolyabb filmben hogyan állná meg a helyét, legalábbis én még nem láttam, csak szórakoztató jellegű, tipikusan amerikai filmben. (Ha lehet ilyet mondani, Meg Ryan alkata jobban illik hozzám)