Owen Wilson hűtlenkedik, Depardieu olvasni tanul - premierek

Vágólapra másolva!
Johnny Depp kaméleonná változik, James Franco szorult helyzetbe kerül, egy francia filmproducer a végső kétségbeesés szélén áll, a németek édes hármassal próbálkoznak, Owen Wilson kimenőt kap a feleségétől, Depardieu összehaverkodik egy nénivel a héten a moziban.
Vágólapra másolva!

Rango / Rango - 2011

Miről szól? Rango házikaméleon, aki egy baleset következtében a Por nevű vadnyugati városkában találja magát. Por lakóinak fogytán a vízkészletük, ezért nagy szükségük van egy rátermett seriffre, aki segít nekik: talán pont Rango az emberük.

Ki a rendező? Gore Verbinski, az első három A Karib-tenger kalózai-film rendezője most először próbálkozott az animációs műfajjal.

Kik a szereplők? Mindenféle groteszk, animált sivatagi lény, akik többsége híres színészek hangján szólal meg. Rango például Johnny Deppén.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik a szokásosnál kevésbé aranyoskodó, viszont jóval bizarrabb rajzfilmélményre vágynak.

* * *

127 óra / 127 Hours - 2010

Miről szól? Aron Ralston egyedül kalandozik a utah-i kanyonokban, amikor jobb karjára rázuhan egy szikla. Öt napot tölt a kanyonban, mielőtt drasztikus módszerrel kiszabadítja magát.

Ki a rendező? A megtörtént esetet Danny Boyle, a Trainspotting és a Gettómilliomos rendezője filmesítette meg.

Kik a szereplők? Ralstont az Oscar-házigazda James Franco alakítja. A lényegében egyszereplős film elején beköszön Amber Tamblyn és Kate Mara, később pedig Treat Williams mint Ralston apja.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiket szeretik a videoklipszerű stílust, és akik kíváncsiak rá, egy filmben meddig lehet elmenni a hatáskeltésben.

Mit mondunk még a filmről? A 127 óra című film egyetlen pörgős videoklipbe sűríti egy ember életének legszörnyűbb öt napját. Frenetikus utazás, zsigeri katarzissal a végén. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Három / 3 - 2010

Miről szól? Hanna és Simon régóta együtt vannak, amikor megjelenik az életükben Adam, akivel titokban mindketten viszonyba bonyolódnak.

Ki a rendező? Tom Tykwer, aki néhány hollywoodi film után (Parfüm, A bűn árfolyama) megint Németországban forgatott.

Kik a szereplők? Hannát Sophie Rois (Különös karácsony, Az örökösök) alakítja, Simont Sebastian Schipper játssza (aki az Abszolút menők-et és a Mitte Ende August-ot rendezte), Adamet pedig Devid Striesow (Pénzhamisítók) formálja meg.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik kíváncsiak rá, milyen, ha egy német rendező franciás könnyedséggel dolgoz fel egy párkapcsolati válságot.

* * *

Elhajlási engedély / Hall Pass - 2011

Miről szól? Fred és Rick felesége megelégeli, hogy a két pasi mindig más nőket bámul, és egy hét kimenőt adnak nekik. A két haver megpróbálja belevetni magát a csajozásba, de rájönnek, hogy nem olyan könnyű a dolog, ahogy emlékeztek.

Ki a rendező? Bobby és Peter Farrelly, akik többek közt a Dumb és Dumber-t és a Keresd a nőt! című komédiát csinálták korábban.

Kik a szereplők? A két férjet Owen Wilson és Jason Sudeikis (Hétmérföldes szerelem, Exférj újratöltve) alakítja, Wilson felesége Jenna Fischer (Office), Sudeikisé Christina Applegate (Egy rém rendes család, A meztelen dobos).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik csípik a Farrelly testvérek sokszor közönséges humorát, de nem csalódnak akkor sem, ha csak visszafogottan kapnak belőle.

* * *

Gyermekeim apja / Le pere de mes enfants - 2009

Miről szól? Gregoire háromgyerekes apa és egy filmgyártó cég feje, akit lassan maga alá temet a stressz. Miután végzetes lépésre szánja el magát, feleségére marad, hogy összetartsa a család maradványait.

Ki a rendező? Ez Mia Hansen-Love (Tout est pardonné) második nagyjátékfilmje, amely Humbert Balsan producer tragikus halálán alapul.

Kik a szereplők? Gregoire-t Louis-Do de Lencquesaing (La vie promise, A rejtély) alakítja, feleségét Chiara Caselli (az Otthonom, Idaho végén ő jött össze Keanu Reeves figurájával) játssza. Egyik lányukat, Clémance-t Lencquesaing lánya formálja meg.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiket érdekel a filmszakma működése, és akik szeretik a visszafogott drámákat.

* * *

Nem beszélek zöldségeket! / La tete en friche - 2010

Miről szól? Germain egy egyszerű életet élő, olvasni alig tudó férfi, aki kedvenc helyén, a parkban összeismerkedik Margueritte-tel, a művelt idős hölggyel. A két nagyon különböző ember lassan összebarátkozik.

Ki a rendező? Jean Becker veterán rendező, aki többek közt az Aranycsempész-t és A lápvidék gyermekei-t csinálta.

Kik a szereplők? Germaint Gérard Deraprdieu alakítja, Margueritte-et a 30-as évek óta a pályán levő Gisele Casadesus (Ítélet, Az oltári nagy lakás) játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik egy kedves, emberi történetre vágynak.