Nem lesz gond az erőnléttel Belgium ellen

Horizontal TEAM GROUP PICTURE
Hungary's national team players (1st row, L to R) Ádám Gyurcsó, Ádám Nagy, László Kleinheisler, captain Balázs Dzsudzsák and Attila Fiola (2nd row, L to R) Adam Szalai, goalkeeper Gabor Kiraly, Ádám Lang, Adam Pinter, Tamas Kadar and Roland Juhász pose for a team photo ahead of a friendly football match between Hungary and Ivory Coast on May 20, 2016 at Groupama Arena of Budapest. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Nem lehet gond a franciaországi Európa-bajnokságon nyolcaddöntős magyar labdarúgó-válogatott erőállapotával Szélesi Zoltán másodedző szerint. Priskint nem érdekli, ki lövi a győztes gólunkat Belgiumnak, Kleinheisler pedig örül, hogy végre a pályán lehet. 
Vágólapra másolva!

"Bernd Storck szövetségi kapitány olyan felkészülési programot állított össze, hogy ne legyen gond magas intenzitású meccseket játszani rövid időn belül. A szakvezető ugyanakkor jó érzékkel pihentette a sárga lapos játékosokat a portugálok elleni utolsó csoportmeccsen,

- mondta Szélesi, aki hozzátette, minden feltétel adott olyan tesztek elvégzéséhez is, amelyek egyértelműen megmutatják, ki mennyire fáradt.

Az egyenes kieséses szakaszról kifejtette, veszélyesebb az adott meccs alakulása, mert itt már nincs lehetőség javításra egy következő összecsapáson. Ugyanakkor kiemelte, minden csoportmeccsre hasonlóan készültek fel, az volt a fontos, hogy nem szabad hátrányba kerülni.

Iszonyatos melegben edzett a válogatott Fotó: Polyák Attila - Origo

"A belgák kerete erősebb, magasan kvalifikált futballisták alkotják, ez senki számára nem lehet kérdéses, de ha ugyanazt a csupaszív játékot tudjuk nyújtani, amit eddig, akkor olyan nagy félnivalónk nincs. Persze az ellenfelet tisztelni kell" - mondta a belgákról a szakember, aki megjegyezte, nagyjából sejtették, hogy őket kapják.

A szakmát bízzuk csak a stábra

Szélesi elmondta, Juhász Rolanddal nem beszéltek Belgiumról, hiába játszott ott hét évet az RSC Anderlecht színeiben,

mivel ő a válogatott védője, a szakmai munkát pedig a stáb végzi.

A felkészülésről annyit elárult, nagy hangsúlyt fektetnek a befejezésekre, mindenféle szögből és távolságokról próbálkoznak a játékosok az edzéseken és azt sulykolják beléjük, ha nincs más megoldás, lőjék át a védelmet.

Kleinheisler László az MTI érdeklődésére nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy bekerült a L'Equipe francia sportnapilapban az Eb csoportkörének válogatottjába, és reményét fejezte ki, hogy sok ilyen lesz még pályafutása során. A Werder Bremen középpályásáról Szélesi azt mondta, hogy "irgalmatlan lövőerővel" rendelkezik, de az elmúlt meccseken hiányzott a próbálkozásaiból a precizitás.

Az álomcsapatba is bekerült Forrás: AFP/Georges Gobet

"Jólesett ez a pihenés, de azért kicsit rossz is volt a padról nézni a meccset. A srácok azért így is nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Így kell játszani a továbbiakban is és meg kell nyerni minden meccset" - mondta a 22 éves játékos, aki kihagyta a portugálok elleni mérkőzést.

Arra az újságírói kérdésre, hogy készülnek-e egy esetleges 11-es párbajra, Priskin Tamás úgy fogalmazott, nem volt még erre mód, mivel a csütörtök a regenerálódás jegyében telt, míg Kleinheisler szerint ilyen gyakorlásra biztosan sor kerül majd a következő tréningeken.

Képesek vagyunk a meglepetésre

A belgákat illetően mindketten kifejtették, hogy péntek délelőtt már megkezdődött az elemzésük. Priskin szerint nehéz találkozó lesz a vasárnapi, amelyen Belgium a favorit, ugyanakkor

a magyarok már megmutatták "bármikor bárki ellen" képesek meglepetésre,

ezért "egyenlő esélyekkel kezdődik majd a meccs".

"A lényeg, hogy nyerjünk, ha az én gólommal, akkor nagyon fogok örülni, ha máséval, akkor is" - jelentette ki Priskin, akit nem zavar a dél-franciaországi hőség. Mint azt megjegyezte, nyáron ez várható, illetve ellenfélnek is ugyanolyan meleg van.

Készen állunk a nyolcaddöntőre Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Priskin a múltat firtató kérdésre úgy reagált, büszke az Aranycsapatra és eredményeire, de "a múltból nem lehet megélni", illetve úgy vélekedett, hogy nehéz a két korszakot összehasonlítani. Szerinte mindenesetre jó úton jár a mostani válogatott.