James: Egyszerűen jobbak vagyunk a németeknél

Vágólapra másolva!
A két európai sztárcsapat közül az egyik már a nyolcaddöntőben búcsúzik, hiszen az örök ellenfél németek és az angolok rögtön az első, egyenes kieséses fordulóban összekerültek.
Vágólapra másolva!

Német győzelmet jósol a pszichopolip

A német válogatott a papírformának megfelelően az első helyen jutott tovább a rendkívül kiegyenlített D csoportból. Az angoloknak viszont ez nem sikerült egy sokkal könnyebb négyesből: az Egyesült Államok az Algéria ellen az utolsó percben szerzett góllal megelőzte Fabio Capello együttesét, amely így rögtön az ősi riválissal került szembe.

Márpedig az angoloknak a világbajnokságokon nem megy Németország ellen: az 1966-os döntő óta, amit az angol válogatott hosszabbítás után nyert meg 4-2-re a németek mindig előrébb végeztek, mint Anglia, és az egymás elleni mérkőzésekből is rendre jobban került ki. Az 1970-es negyeddöntőben 3-2-re győzött az NSZK, az 1990-es vb-n és az 1996-os angliai Európa-bajnokságon pedig tizenegyesekkel jutottak tovább az elődöntőből.

Az angol kapus, David James szerint azonban a játékosok nem foglalkoznak a múlttal, és egyáltalán nem tartanak a meccstől.

"Egyszerűen jobbak vagyunk a németeknél, hiszen tavaly játszottunk velük Berlinben, és megvertük őket 2-1-re. Erősek, de nem félünk tőlük. Tiszteljük őket, de tudjuk, hogy legyőzhetők" - foglalta össze a csapat hangulatát a kapus. Egyébként James rosszul emlékszik, az a meccs ugyanis nem tavaly volt, hanem 2008 novemberében.

Capellónak tehát a jelek szerint sikerült kellő önbizalmat csepegtetnie a futballistákba, a kérdés már csak az, hogy a pályán ez majd hogyan hat. Ami a kezdő tizenegyet illeti, a szakvezetőnek azt kell eldöntenie, hogy ki legyen John Terry partnere a védelem tengelyében: Jamie Carragher eltiltása lejárt, de Szlovénia ellen Matthew Upson is jól játszott, és a hírek szerint Ledley King is felépült sérüléséből.

A legutóbbi német-angolt Terryék nyerték

Joachim Löwnek több problémája van, hiszen kulcsjátékosai közül Bastian Schweinsteiger sérüléssel bajlódik. A középpályás Ghána ellen kapott rúgást a lábára, és a szövetségi kapitány kijelentette: Basti csak akkor játszik, ha tökéletesen egészséges.

Márpedig erre kicsi az esély, így a fiatal Toni Kroosnak jöhet el az ideje, aki viszont sokkal támadóbb felfogású, és így a középpályán egyedül Sami Khedirára hárulna a védekező feladat. A hátvédsor bal oldalán valószínűleg visszatér a csapatba Holger Badstuber, mivel a Ghána ellen a poszton szerepelt Jerome Boateng egyrészt nem teljesen egészséges, másrészt teljesítményével nem győzte meg Löwöt.

A várható kezdőcsapatok:
Németország: Neuer - Lahm, A. Friedrich, Mertesacker, Badstuber, Khedira, Kroos, Özil, T. Müller, Podolski, Klose. Szövetségi kapitány: Joachim Löw.
Anglia: James - G. Johnson, Terry, Carragher, Ash. Cole, Milner, Lampard, Barry, Gerrard, Defoe, Rooney. Szövetségi kapitány: Fabio Capello.

www.global-soccer.eu