Fényes jövő előtt az USA focija

focivébé, foci-vb, Belgium-Egyesült Államok, Belgium-USA
SALVADOR, BRAZIL - JULY 01: Head coach Jurgen Klinsmann of the United States gestures during the 2014 FIFA World Cup Brazil Round of 16 match between Belgium and USA at Arena Fonte Nova on July 1, 2014 in Salvador, Brazil. (Photo by Alex Livesey - FIFA/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Késhegyre menő csatát vívott egymással Belgium és az Egyesült Államok az Arena Fonte Novában kedden. Az amerikaiak lelkes "USA, USA!" skandálásához az 52 ezer néző brazil része is csatlakozott a meccs vége felé, a belgák viszont rúgtak két gólt a hosszabbításban.
Vágólapra másolva!

Jürgen Klinsmann csapata szépített, de kiesett, a kapitány mégsincs elkeseredve: "Drámai meccs volt, Belgium több helyzetet teremtett, de Tim Howard meccsben tartott minket."

A német edző ugyanakkor sok pozitívumot is látott a csapatánál: "Idővel egyre több helyzetünk volt nekünk is, még 2-0-s hátrányban is reménykedhettünk, és valóban sikerült szépíteni, még maradt is időnk. Az utolsó percekben is adódtak nagy helyzeteink, ez az a pont, ahol már a szerencsére is szükségünk lett volna."

Az érzelmileg kimerítő, hosszúra nyúlt csata után Klinsmann higgadtan, mosolyogva nyilatkozott. A meccshez pedig jól nyúlt: a csereként beküldött Julian Green az első labdaérintéséből gólt lőtt a 107. percben. "Ő az egyik legnagyobb tehetség, és még mindig fejlődik" - jegyezte meg Klinsmann a Bayern München 19 éves csatáráról. "Van még néhány feljövő fiatal, ami biztató az amerikai foci jövőjére nézve."

"Fenomenális torna volt ez nekünk, túléltük a halálcsoportot Németországgal, Portugáliával és Ghánával, és 120 percen át a legjobbunkat hoztuk Belgium ellen. Ebből a tapasztalatból rengeteg pozitívumot meríthetünk, le a kalappal a csapat előtt" - mondta Klinsmann.