A FIFA szerint Magyarország is kint van a vb-n

copacabana, foci, vb 2014, bolt, brazília
A bar decorated with the Brazilian flag and colors in Copacabana, Rio de Janeiro, Brazil on May 21, 2014, Brazil. Brazil has faced a series of protests and strikes for better pay and working conditions in the run-up to the World Cup and elections scheduled for October. AFP PHOTO/CHRISTOPHE SIMON
Vágólapra másolva!
Egy történelmi és futballanalfabétával terveztették meg a FIFA egyik hivatalos ajándékboltjában kapható pólókat. A magyar válogatott kijutott a vébére, Jugoszlávia még mindig létezik.
Vágólapra másolva!

Rio de Janeiro híres tengerparti strandján, a Copacabanán olyan pólókat árul a FIFA hivatalos üzlete, amelyeken a vb-résztvevő országok portugálul írt nevéből áll össze Brazília körvonala. Csakhogy az országok felsorolásában van néhány hiba - írja a Guardian brit lap internetes kiadása.

Az még hagyján, hogy az öt afrikai csapat mintha ott sem lenne a vb-n, de olyan válogatottak viszont szerepelnek, amelyek ki sem jutottak a tornára. Például Magyarország, továbbá Ausztria, Bulgária, Lengyelország, Svédország és Törökország.

Ez azonban még mindig nem a legnagyobb baki: olyan államok neve is olvasható a pólókon, amelyek régen nem is léteznek. Ott van Jugoszlávia, Csehszlovakia, sőt a Szovjetunió is.

A Córdobai Kalifátus valamiért lemaradt.

A Guardian közben azzal frissítette a cikkét, hogy felvetődött: a felsorolt országok nem a mostani résztvevők, hanem az eddigi rendezők és elődöntősök.