Miért voltak népszerűek a bankok?

Vágólapra másolva!
A mai bankok több évszázados fejlődés eredményeként alakultak ki. A bankok közvetítő szerepet játszottak és játszanak ma is a pénztulajdonosok között.
Vágólapra másolva!

A bankok összekötik a pénztulajdonosokat.Banki hitel nélkül elképzelhetetlen lenne mindennapi életünk. A vállalkozások számára adott kölcsön tartja életben a gazdaságot, ebből fedezik a szükséges beruházásokat, fejlesztéseket, vesznek fel újabb alkalmazottakat, vagy nyitnak újabb telephelyet és boltot.

A kisvállalati hitelezés sikerességének érdekében a hitelt igénylőnek széles látókörrel kell rendelkeznie, hogy a bankok közül ki tudja választani a vállalat számára leginkább előnyös ajánlatot. A banki hitelajánlat akkor előnyös egy cég számára, ha az megfelelően feltérképezte a vállalat lehetőségeit, pénzügyi mutatóit, a lehetséges kockázatokat, így nem ajánl vállalhatatlan feltételeket, tehát nem veszélyezteti, hanem segíti a cég működését.

A korrekt hitelajánlatért cserébe a vállalkozó egy, a pénzügyekben járatos banki kapcsolattartót "kap", aki igény szerint segíthet a vállalkozás finanszírozási kérdéseiben. A bank a kölcsön törlesztésének biztosítéka érdekében felügyeleti lépéseket is tehet, vizsgálhatja a céges költéseket, vagy telephely-látogatást is végezhet. Kíváncsi a részletekre? Kérjük kattintson!

A teljes vállalkozói cikksorozatot és kapcsolódó videókat ezen az oldalon tekinthetik meg.