A Széchenyi Kártya hitelkerete 5 millióra emelkedik

Vágólapra másolva!
A kormány korábbi döntésének megfelelően július 1-jétől 5 millió forintra emelkedik a Széchenyi Kártyával igénybe vehető hitelkeret - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM). A hitelt a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt., az OTP Bank Rt.és a Postabank Rt. nyújtja mikro-, kis és középvállalkozások részére, és bővült az igénybevevők köre a szövetkezetekkel és a részvénytársaságokkal.
Vágólapra másolva!

A korábbi szabályozáshoz képest a kamarai tagság már nem feltétele a Széchenyi Kártya igénybevételének. A hitel biztosítéki rendszere nem változik. Továbbra is a magánszemély, illetve a tulajdonosok készfizető kezessége mellett a Hitelgarancia Rt. vállal garanciát a hitelek 73 százalékának visszafizetésére. Negyedévente a korábbi 50 százalékos mértékhez képest csak a hitelkeret 20 százalékáig kell előtörleszteni, az összeg a törlesztést követően ismét igénybe vehető.

Sikertelen a Széchenyi-kártya/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030429sikertelen.html

Az 500 ezer, 1 millió, 2 millió, 3 millió, 4 millió, 5 millió forint összegű hitelkeretet biztosító kártyákért 13 000-35 000 forint összegű kártyadíjat és 1 százalék mértékű garanciadíjat kell fizetni. A hitel kamata BUBOR plusz 1 százalék. A GKM a Széchenyi Kártyához kamat- és garanciadíj támogatást biztosít.

A megemelt összegű hitelkérelmeket július 1-jétől a kereskedelmi és iparkamarák és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által működtetett irodákban lehet benyújtani az ország 46 városában.