Korlátozzák az adósok csatornahasználatát

Vágólapra másolva!
Megkezdte a csatornahasználat korlátozását a jelentős tartozást felhalmozó adósainál a Fővárosi Csatornázási Művek Rt. (FCSM). Az intézkedés csak a profitorientált gazdálkodó szervezeteket érinti. A legnagyobb szennyvízdíj-hátralék több tízmillió forintos összeget jelent.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Csatornázási Művek Rt. kinnlévősége milliárdos nagyságrendű. A közfeladatot ellátó társaság nem teheti meg, hogy ellenérték nélkül folyamatosan szolgáltasson olyan profitorientált cégeknek, amelyek jogosulatlan gazdasági előnyt érnek el a számlák kifizetésének elmulasztásával - derül ki a társaság [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.

A fővárosban hosszú idő után most alkalmazzák először ezt az eljárást - mondta az [origo]-nak Bátori Marianna, az FCSM kommunikációs vezetője. A társaság csatornahasználat-korlátozása azt jelenti, hogy a közterületen lévő csatornanyílást egy fedlappal lezárják. Ezeken a helyeken a csatornázási vállalat férfi és női mobil-illemhelyeket helyez el, vagyis a törvény által előírt alapszolgáltatást a Fővárosi Csatornázási Művek Rt. a korlátozás helyén is biztosítja.

Az FCSM a részletfizetési lehetőségekről való tárgyalások sikertelensége után jogi útra terelte az ügyet. A szolgáltatásokat csak azoknál a cégeknél korlátozzák, ahol a jogerős bírósági határozatok ellenére sem fizették meg díjhátralékukat. Adatvédelmi szempontok miatt nem nyilvános, hogy a korlátozás mely cégekre terjed ki.

Azokat a magánszemélyeket, illetve kisfogyasztókat, akik szintén elmaradtak a díjfizetéssel, ez az intézkedés nem érinti.