Akár 42-46 százalékos is lehet az új adókulcs

Vágólapra másolva!
A Magyar Hírlap értesülései szerint 42-46 százalékosra tervezik azt az új személyijövedelemadó-kulcsot, amelynek bevezetéséről Lendvai Ildikó, az MSZP képviselőcsoportjának vezetője beszélt szombaton.
Vágólapra másolva!
leftGyors üzleti internet ADSL-en csak most havi nettó 8 920 Ft-tól/uzleti_internet/adsl_pro.htmlADSL Profi

Egy új, negyedik szja-kulcs bevezetéséről egy szombati konferencián beszélt Lendvai Ildikó, aki szerint újra kéne gondolni, hogy az általános személyijövedelemadó-csökkenés mellett nem volna-e érdemes a magasabb jövedelműeknél "egy másik, magasabb adókulcsot is bevezetni". A negyedik adókulcs bevezetésére vonatkozó elképzelést Kuncze Gábor elutasította, és közölte, hogy nem támogatnák és nem is szavaznák meg a javaslatot. Az SZDSZ elnöke szerint az új adókulcs azt okozná, hogy a magasabb jövedelműek megpróbálnák eltüntetni bevételüket az adózás elől. A Magyar Hírlap információi szerint az új adósáv a havi egymillió forintnál nagyobb jövedelemmel rendelkezőket érintené, és 42-46 százalékos lenne.

Áramár-kompenzáció

Lendvai Ildikó a szombati nap folyamán közölte azt is: az elektromos áram árával kapcsolatosan egyezségre jutottak a kormánnyal, s már folyik az a munka, amely lehetővé teszi, hogy a gázár-kompenzációhoz hasonló rendszert lehessen bevezetni.