Közel felére csökkent a France Telekom nyeresége

Vágólapra másolva!
A francia távközlési szolgáltató, a France Telecom első félévi nettó nyeresége 49 százalékkal maradt el a tavalyi év hasonló időszakában elért profittól, a cég működési profitja viszont stabil maradt, köszönhetően az Orange mobilrészleg teljesítményének. A France Telekom piaci értéke érdekes módon az Orange piaci értéke alá esett vissza, mert a befektetők attól tartanak, hogy a felhalmozódott adósságokat a cég nem tudja időben visszafizetni.
Vágólapra másolva!

A France Telecom távközlési szolgáltató bejelentette, hogy az idei év első felében 49 százalékos nettó profitcsökkenést szenvedett el, amely főként az Equant integrálása okozott. A társaság működési profitja ugyanakkor stabil maradt, köszönhetően a mobilrészleg - az Orange SA - teljesítményének - írja a CNNfn.

A párizsi központú vállalat első félévi nyeresége 1,951 milliárd euróra csökkent, szemben a tavalyi év hasonló időszakában elért 3,817 milliárd eurós profittal.

A vállalat nettó adóssága - ez év június végéig - 64,9 milliárd euróra nőtt a tavalyi év végén regisztrált 61 milliárd euróról. A France Telecom egyébként 2003-ra 40 milliárd euróra kívánja csökkenteni adósságait, a befektetők megnyugtatása végett.

A cég a forgalom 25 százalékos növekedésére számít az idei év egészében, és ezzel együtt a teljes nyereség 14-15 százalékos emelkedésére is számít.

A France Telekom piaci értéke - amely ezen a héten közel 12 százalékkal csökkent - saját mobilrészlege, az Orange SA piaci értéke alá esett, azoknak az aggodalmaknak köszönhetően, amelyek szerint a társaság nem tudja a várakozások szerinti ütemben visszafizetni adósságait.

A francia távközlési vállalat részvényeinek árfolyama 4 százalékos - 1,3 eurós - csökkenést követően 30,35 euróra esett, a cég piaci értéke pedig milliárd euróra csökkent. Az Orange-papírok árfolyama ugyanakkor 7,61 euró emelkedett, a piaci értéket 36,6 milliárd euróra növelve.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

France Telecom

Orange SA