Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem csökken az új tagok uniós támogatása

Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság visszautasította Nicolas Sarkozy francia pénzügyminiszternek javaslatát, amely szerint kevesebb uniós támogatást kapjanak azok az új EU-tagországok, amelyeknél a társasági adó kulcsa alacsonyabb az uniós átlagnál.
Vágólapra másolva!
Lazítaná a növekedési paktumot az EU Bizottsága/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040903lazitana.htmlSarkozy valutauniós gazdasági kormányt szeretne/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040623sarkozy.html

Az adókulcsok megállapítása minden egyes EU-tagország szuverén joga. A Bizottság ellenez minden olyan törekvést, amely a társasági adó egységesítésére irányul, bár maga is híve annak, hogy a tagországokban egységes szabályok szerint kalkulálják az adókat - nyilatkozta a testület egyik szóvivője.

"Nem lehet megengedni, hogy néhány európai ország azt mondja: elég gazdagok vagyunk, hogy csökkentsük az adókat miközben a régi tagországokat arra kérjük, hogy a strukturális alapokból támogassák régióinkat - mondta korábban a nyíltan elnöki ambícióval politizáló Sarkozy.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről