Megkezdődött az M6-os építése

Vágólapra másolva!
A kivitelező elkezdte az Érdi-tető és Dunaújváros között húzódó M6-os gyorsforgalmú út építését, miután a tenderen győztes konzorcium átvette az építési telkeket - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A győztes német-osztrák konzorciumnak tíz napja volt arra, hogy a koncessziós szerződés október 8-i hatálybalépése után megkezdje a munkálatokat. A szoros határidőt a gazdasági tárcával kidolgozott felmentési megállapodás tette lehetővé, amely szerint az építkezéseket már a beruházás november közepére várható pénzügyi lezárása előtt megkezdődhessenek.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a befektetőcsoport az építkezéseket ellátó cégét M6 Duna Koncessziós Autópálya Rt. néven Debrecenben jegyezte be, a fővállalkozói munkákat ugyanakkor az M6 Duna Autópálya-építő Kkt. végzi majd. Az építőcég hétfőn átvette az építési telkeket, amelyeken jelenleg geodéziai mérések folynak, a következő napokban pedig elkezdődnek a bomba-mentesítési munkálatok. Az első munkagépek várhatóan két hét múlva vonulhatnak fel és kezdhetik meg a munkát - írja a Népszabadság.