Új betétakciókat indít az OTP Bank

Vágólapra másolva!
Az egyik hétfőn induló akcióban akár 9 százalék kamatot is fizet a pénzintézet a kéthónapos futamidőre lekötött, frissen hozzá kerülő megtakarításokra. A nyugdíj-előtakarékossági számlák költségét pedig az év elejétől csökkentette a bank.
Vágólapra másolva!

A január 8. és február 2. közötti betétakció során, a kéthónapos lekötött betétbe a január 5-i egyenleget meghaladó megtakarítási állomány, de legalább 100 ezer forint helyezhető el. A betéti kamat a megtakarítási állomány 5 millió forinttal való növelése esetén 9 százalék.

Az állománynövekmény meghatározásánál a forintszámlákon és a forint alapú értékpapír-számlákon január 5. és a lekötés értéknapja közötti időszakban bekövetkezett állományváltozást veszi figyelembe a bank. A megtakarításukat nem növelő ügyfelek 2 és 7 hónapra helyezhetnek el betétet folyamatos lekötés mellett, fix, akciós kamatra. Ez utóbbi futamidőnél a minimális betétnagyság 100 ezer forint.

Az előző év utolsó két hónapjában is jelentős mértékben bővültek az OTP Banknál elhelyezett megtakarítások és sikeresnek bizonyultak a betétakciók. A november 6. és december 1. közötti betéti akciókban az ügyfelek 77 milliárd forintot, a december 6-án indult akciók keretében pedig, december 29-ig 84 milliárd forintot helyeztek el az OTP Banknál.

A várakozásokkal összhangban az év végére koncentrálódott az adó- és állami támogatás optimalizálást is lehetővé tévő szerződéskötések jelentős része. Az OTP Banknál az ügyfélszám 2006 végére átlépte az 5200-at, a megnyitott nyesz-számlákon több mint 4,2 milliárd forintot helyeztek el a befektetők.

Az egy ügyfélre eső állomány meghaladja a 800 ezer forintot, amely jelentősen magasabb a maximális előtakarékossági támogatás igénybevételéhez szükséges összegnél. A befektetések megoszlásából is jól látszik, hogy ez a konstrukció a hosszú távú befektetések ösztönzését hivatott elősegíteni, ezért az átlagosnál jelentősebb a részvényállomány részaránya, a legnagyobb szeletet pedig a befektetési alapok képviselik.

A nyesz-számlák elterjedése érdekében a tavaly év végi ingyenes számlavezetési akció lejárta után az OTP Bank jelentősen mérsékelte a nyesz - akció előtti - számlavezetési díját. A korábbi évi 1 százalék, minimum 2 ezer forintról évi 0,11 százalék, minimum 2 ezer forintra csökkent a nyesz számlavezetési díja ez év elejétől.