Új vezető a Synergonnál

Vágólapra másolva!
Schütz Gergely személyében új kommunikációs vezetője van a Synergon Informatika Nyrt.-nek.
Vágólapra másolva!

A szakember korábban a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs tanácsadója volt, ezt követően pedig az Mmd PR ügynökségnél dolgozott olyan ügyfelekkel, mint a General Electric, a Holcim vagy az OKI Printing Solutions.

Az új kommunikációs igazgató feladata lesz többek között a megújult szervezeti struktúrának és az üzleti céloknak megfelelő kommunikációs stratégia kidolgozása is.

A társaság új igazgatóságának határozott elképzelése van a Synergon jövőjével kapcsolatban. Ennek megfelelően alakult át a cég vezetése az elmúlt hónapokban, amelynek eredményeképpen Ákos György az IBM-től, Lazarovits Márk az SAP-tól igazolt át a társasághoz.

A Synergon hazai tulajdonú, regionális szinten tevékenykedő megoldásszállító vállalat. A Synergon csoport saját tőkéje 7 milliárd forint feletti, 2005-ben árbevétele közel 20 milliárd forint volt. A társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén jegyzik.

A társaság mostanában a leányvállalatainak rendbe hozásán dolgozik.. Amíg a rendbetétel nem fejeződik be, nem lesz újabb felvásárlás. Az akvizíciókat később már nem hitelből, hanem saját forrásból akarja végrehajtani a vállalat.

A csoport működése kiterjed Magyarországra, Csehországra, Horvátországra és Szlovákiára. A Synergon regionális terjeszkedése és tevékenysége megvalósítása érdekében 2001-ben szerzett többségi részesedést a cseh Infinity a.s. és a horvát Span d.o.o. informatikai cégekben. 2003-ban az Infinity megalakította Infinity Slovakia nevű leányvállalatát Szlovákiában, illetve ugyanezen év végén a csoport tagvállalata lett az outsourcinggal foglalkozó SAO-Synergon Kft. (korábban Atos Origin Kft.).