Újabb támogatást kap a Genesis leánya

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Genesis Energy spanyolországi leányvállalata, a Genesis Solar Espana S.L. újabb 5,64 millió euró vissza nem térítendő támogatást kapott, ezúttal a spanyol gazdasági minisztériumtól - jelentette be a Genesis Energy.
Vágólapra másolva!

A napelem gyártására alapított spanyolországi társaságnak az andalúziai kormány korábban már 14,67 millió euró vissza nem térítendő támogatást nyújtott. Az összesen 20,31 millió támogatási összeg a beruházási költségek 14 százalékát fedezi - közölte a cég.

A Genesis Energy Magyarországon, Spanyolországban és Szingapúrban tervez vékonyfilm technológiájú napelemgyárakat építeni mintegy 250-300 megawatt összkapacitással. A magyarországi gyár - a korábbi közlés szerint - a Tatabányai Ipari Parkban létesül 100 millió euró költséggel, míg a szingapúri beruházás, amit a Singapor Thinfilm Photovoltaic Technologies Ltd. nevű céggel közösen valósít meg, 60 millió dollár beruházást jelent. A gyárak várhatóan 2009-ben kezdik meg a termelést.

A tőzsde vezérigazgatója kedden 14 óra 12 perctől a nap hátralévő részére felfüggesztette a Genesis Energy részvényeiben a tőzsdei kereskedést a társaság kérésére, a fenti bejelentésre tekintettel.