A Takarékbanké a Next-Factor

Vágólapra másolva!
A Takarékbank Zrt. üzletpolitikai célkitűzésének megfelelően a német VR Factorem GmbH-val megvásárolta a Next-Faktor Zrt-t. A magyar bank kisebbségi tulajdont szerzett a társaságban.
Vágólapra másolva!

A közel négy éve eredményesen működő megvásárolt cégben a VR Factorem 76 százalékos, a Takarékbank Zrt. 24 százalékos tulajdont szerzett- mondta Szabó Levente, a Takarékbank Zrt. ügyvezető igazgatója a bank és a német faktorcég közösen megtartott keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Takarékbank kereskedelmi és befektetési banki funkciói mellett 134 integrált takarékszövetkezet csúcsbankja és így aktívan részt vesz a takarékszövetkezetek termékfejlesztésében, üzleti tevékenységük támogatásában. A faktorcég megvételével a hitelintézet a takarékszövetkezetekkel együttműködve összességében mintegy 300 ezer kis- és középvállalkozás számára nyújthat a jövőben faktoring szolgáltatásokat.

A Next Faktor Zrt-t 2004 őszén három magánszemély alapította. Rédei Gabriella, a Next-Faktor vezérigazgatója elmondta: tavaly a megvásárolt cég 13,6 milliárd forint árbevételt ért el, adózás utáni nyeresége 57 millió forint volt. A 75 millió forint jegyzett tőkéjű, 230 millió forint saját vagyonnal rendelkező cég vételárát üzleti titokként kezelik.