Erősödéssel nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 136,93 pontos emelkedéssel, 23 926,75 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,58 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Az MNB délutáni kamatdöntése lesz a hétfői nap meghatározó eseménye, addig kivárás lehet a Budapesti Értéktőzsde részvénypiacán.

A jegybank hétfői kamatdöntését illetően nagyon nagy a bizonytalanság, emiatt valószínűleg kivárás lesz a részvénypiacon - mondta Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője. Hozzátette, hogy a környező tőzsdék hangulata viszont kedvező, ami alapján a BÉT-en is pluszos nyitás valószínűsíthető.

Az elemző várakozása szerint a kamatdöntésig stagnálásra, illetve az árfolyamok "visszacsorgására" lehet számítani, határozott irányt pedig a döntés bejelentése után kaphat a piac.

A piac rendkívül megosztott a monetáris tanács hétfőn esedékes kamatdöntését illetően. Az elemzők szerint a 7,5 százalékos alapkamat tartásának és emelésének is nagyjából azonos esélye van, az emelés mértékét 25 vagy 50 bázispontra teszik.