Az RBS is veszteséget írt le

Vágólapra másolva!
A skót királyi bank (Royal Bank Scotland azt nyilatkozta, hogy az adózás előtti veszteség 691 millió font volt 2008 első fél évében, ami a második legnagyobb veszteség volt az amerikai bankszektor történetében. 
Vágólapra másolva!

Az RBS közölte, hogy a leírás 5.9 milliárd fonttal sújtotta miután a hitelpiaci összeomlás zsugorította a jelzálogok és az ingatlanok értékének nagy részét.

A bank a múlt év ugyanezen szakaszában 5 milliárdos profitot termelt.

RBS főnök, Fred Goodwin figyelmeztetett, hogy a "romló gazdasági kilátások" megegyezhetnek a pénzügyi piac problémáival.

RBS egy sokkal nagyobb veszteség megjelenésére számított, mivel néhány elemző azt jósolta, hogy az Egyesült Királyság második legnagyobb bankjának vesztesége akár 1,2 és 1,7 milliárd font között is lehet.

Bár Mr. Goodwin vezérigazgató azt mondta, hogy a veszteség "fegyelmező tapasztalat", ez esetben egy 691 millió fontos hiányt vont maga után, amit ő és a munkatársai is "nagyon sajnálnak".

Mr Goodwin figyelmeztetett, hogy a nehéz körülmények a pénzügyi piacokon "úgy néz ki, hogy összefüggnek a romló gazdasági kilátásokkal"

Sokan az RBS kritikusai közül teljesen elálltak ABN Amro befektetéseitől a hollandoknál, amit az RBS és partnerei a múlt évben vásároltak.