Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Két erőműnek muszáj áramot venni

Vágólapra másolva!
Az MVM csoporthoz tartozó MVM Trade Zrt. szerdán levélben hívta fel a Dunamenti Erőmű Zrt. és az AES-Tisza Erőmű Kft. menedzsmentjének figyelmét arra, hogy ajánlattételi kötelezettségük van a Mavir áramvásárlási tenderén - közölte az MVM az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A magyar rendszerirányító Mavir már közzétette 2009-re vonatkozóan az úgynevezett rendszerszintű szolgáltatások beszerzésére irányuló felhívását, amely alapján a magyar villamosenergia-rendszer biztonságos működéséhez szükséges szabályozási, tartalék és hálózati veszteséget fedező kapacitások és áram beszerzése történik meg.

Az MVM Trade azért hívta fel a Dunamenti Erőmű figyelmét erre a jogszabályi kötelezettségre, mert 2008. december 31-dikével felmondta a vele 1995-ben kötött hosszú távú áramvásárlási megállapodást (htm). Az erőműtársaság - hasonlóan az AES-Tisza Kft.-hez - rendszerszintű szolgáltatások biztosítására alkalmas berendezéseket üzemeltet, ezért kötelező ajánlatot tennie a Mavir beszerzési tenderén.

A korábbi közlés szerint a Dunamenti Erőmű Zrt. kapacitásainak 88 százalékát érinti az MVM Trade által egyoldalúan felmondott htm. Ezzel az MVM által lekötött összes kapacitás 25 százaléka, több mint 1530 megawatt kerülhet szabadon értékesítésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről