Az Unicredit igazgatótanácsa bízik a menedzsmentben

Vágólapra másolva!
Az Unicredit igazgatótanácsa támogatásáról és bizalmáról biztosította a menedzsmentet vasárnapi rendkívüli ülésén, Alessandro Profumo, a bank vezérigazgatója nem szándékozik lemondani.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Az Unicredit igazgatótanácsa "teljes támogatásáról és bizalmáról" biztosította a menedzsmentet vasárnapi rendkívüli ülésén, ahol tőkeemelésről és más intézkedésekről is döntöttek.

Alessandro Profumo, a bank vezérigazgatója cáfolta az esetleges lemondásáról szóló híreszteléseket.

A második legnagyobb olasz bank

Olaszország második legnagyobb bankja viszonylag jelentős német és osztrák érdekeltségekkel rendelkezik a HVB és a BankAustria Creditanstalt bankcsoportok megszerzése nyomán.

Az olasz bankcsoport Magyarországon is jelen van, századik fiókját Miskolcon nyitotta meg nemrégiben. Az UniCredit Bank Hungary Zrt. jogelődje 1990-ben jött létre. A bank történetét fúziók alakították, melyek közül a legutóbbira, az UniCredito Italiano S.p.A. és a HypoVereinsbank/Bank Austria Creditanstalt pénzügyi csoportok egyesülésére 2005-ben került sor.

Új néven, itthon is

Ennek eredményeként Európa egyik meghatározó pénzügyi háza, a közép- és kelet-európai régióban pedig piacvezető bankhálózat jött létre.

A csoporton belül a magyarországi bank a Bank Austria Creditanstalt AG leányvállalata maradt, a végső tulajdonosa az UniCredito Italiano S.p.A. lett. Tavaly február 1-jén a magyarországi bank márkanevet váltott, így UniCredit Bank Hungary Zrt. néven működik tovább.

A magyar piacon 6,3 százalékos részesedés

Az UniCredit-csoporthoz tartozik a Pioneer Alapkezelőn kívül a három magyarországi jelzálogbank egyike, az Unicredit Jelzálogbank Zrt. - derül ki a Bankszövetség adataiból.

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. a múlt évben - a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint elkészült konszolidált mérleg- és eredmény kimutatás alapján - mérlegfőösszege 16,5 százalékkal 1 555 milliárd forintra emelkedett, ami 6,3 százalékos piaci részesedést jelentett.