Irányt váltott az OTP

Vágólapra másolva!
A keddi nyitás után a vezető részvények közül egyedül az OTP veszített értékéből, ám a bankpapír később összekapta magát. Az OTP árfolyama 11 óra körül 0,7 százalékos pluszban volt.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe 11 óra körül 12 337 pontnál járt, ami 1,4 százalékos bővülésnek felel meg, vagyis a BUX növelte a tempót. A kezdés után ugyanis mindössze 0,2 százalékos pluszt ért el az index.

A felívelésben főszerepet játszik az OTP, a bankpapír árfolyama kedden a negatív tartományban kezdett, később azonban megindult felfelé a kurzus, az említett időpontban a bankpapírok 2881 forinton forogtak a börzén, ami 0,7 százalékos plusznak felel meg.

A többiek növelték előnyüket reggel óta: a nyitás után csak 0,2 százalékos pluszt elérő Mol 1,1 százalékkal 9935 forintra drágult, a Richter pedig 0,4 százalékos emelkedésből 2,5 százalékos pluszba váltott, így a gyógyszerrészvény árfolyama 28 500 forintra emelkedett. A Magyar Telekom megtartotta több mint 1 százalékos előnyét, ami 547 forintos aktuális árfolyamot jelentett.

Az európai parketteken is jól szereplnek a pénzintézetek. A Royal Bank of Scotland, a Deutsche Bank és a Société Générale nyeresége 1,9-2,8 százalék között mozgott a keddig nyitás után. A nyugat-európai tőzsdeindexek emelkedését emellett az olajipari vállalatok is segítik. Több európai tőzsde, köztük a londoni és a párizsi Euronext, a brüsszeli és az amszterdami börze os rövidített kereskedést tart december 31-én, míg a mai napon a frankfurti börze 14 óráig működik, majd január 2-án pénteken nyit ki újra.