Gyengülésről szólt a forint délutánja

Vágólapra másolva!
Gyengült a forint a bankközi devizapiacon pénteken. A csütörtök délutáni árfolyamhoz képest péntek délelőtt még erősödni tudott a forint az euróval szemben, később azonban erőteljes gyengülés kezdődött a magyar valuta piacán. A forint délután négy órára a 271,82-es árfolyamig gyengült a reggeli 269,15-ös, és a csütörtök délutáni 270,3 forintos árfolyamhoz képest.
Vágólapra másolva!

A kereskedők szerint a devizapiacra még mindig kihatott, hogy csütörtökön Bánfi Tamás, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja a Reuters-nek adott nyilatkozatában alacsonyabb jegybanki kamatszintet sürgetett. Ennek hatására még csütörtökön gyengülni kezdett a forint, bár a péntek reggeli kereskedés folyamán ismét erősödésnek indult a magyar valuta. Ez azonban nem tartott sokáig, kora délután már 270 forintért adtak egy eurót a bankközi devizapiacon.

A kereskedők úgy vélték, pénteken óvatosak voltak a befektetők, ami kitarthat a jövő hétre is, így várhatóan egy szűk sávban mozog majd a forint árfolyama a következő napokban. A forint a zlotyhoz képest kissé gyengült, mivel Lengyelországban a vártnál jobb GDP adatokat hoztak nyilvánosságra, ezért a lengyel valuta erősödni tudott.

A forint a dollárhoz képest is kissé gyengült péntek délutánra: a dollár árfolyama négy órakor 189,34 forintos szinten állt, délelőtt még 187,78 forint, míg a csütörtök délutáni 189,58 forint volt.

A dollár az euróval szemben a csütörtök délutáni 1,4333-ről és a csütörtök délutáni 1,4266-ről enyhén tovább gyengült: 1,4363-ra. A svájci frankkal szemben a forint gyengült, egy CHF ára a délelőtti 177,27-ről 179,16 forintra változott.