Enyhe pluszban zárt a tokiói tőzsde

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Vegyesen mozogtak pénteken az ázsiai részvénypiacok: Japánban és Dél-Koreában elsősorban a technológiai cégek részvényei felfelé húzták az indexeket, miután erősödni látszik a gazdasági fellendülés fenntarthatósága. A shanghaji mutató és a hongkongi Hang Seng viszont csökkent, mert felerősödtek azok az aggodalmak, miszerint csökkennek Kínában banki hitelek.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 10 534,14 ponton zárt, 0,6 százalékos emelkedéssel.

A tokiói tőzsdezárás idején a hongkongi értéktőzsde Hang Seng mutatója 0,49 százalékkal csökkent, a sanghaji összetett mutató 2,45 százalékkal csökkent, a szöuli Kospi 0,33 százalékos növekedéssel zárt.

Európában emelkedéssel nyithatnak a legnagyobb részvénypiacok az amerikai csütörtöki emelkedés, és az ázsiai péntek reggeli pozitív hangulat hatására.

A brókerek arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 32-33 ponttal, a frankfurti DAX-30 39-40 ponttal, a párizsi CAC-40 16-18 ponttal magasabban fog nyitni a csütörtöki zárónál.

Az európai optimizmus ellenére az amerikai határidős indexek lefelé mutattak pénteken reggel, kivéve a Nasdaqot, amely 0,06 százalékos emelkedést, a DJIA 0,01 százalékos, az S&P pedig 0,02 százalékos csökkenést jelzett. Csütörtökön mindhárom mutató jelentős nyereséggel végzett.