Nagy forgalomban helyben maradt a BUX

Vágólapra másolva!
Minimális pluszban zárt a BUX, amelyben a Richter vesztett sokat, de a többi nagy részvény mozgása ellensúlyozta ezt. A gyógyszergyár papírjainak esése a rendkívüli forgalmat hozott a piacra.
Vágólapra másolva!

Átlagot meghaladó forgalma volt a BÉT-nek csütörtökön, amihez hozzájárult a Richter szokásosnál magasabb, 8,4 milliárd forintos forgalma - mondta Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletág igazgatója.

Kifejtette, hogy a Richter részvények piacán folytatódott az eladás, ami a gyógyszergyár papírjaira átcserélhető kötvények szerdai kibocsátásával van összefüggésben. A befektetők egy része vélhetően úgy döntött, hogy megválik Richter-részvényeitől, és helyette inkább kötvényt jegyez. Szegner Balázs szerint az eladói nyomás valószínűleg csak rövid távú, és hamarosan kifulladhat.

A szakember szerint a részvénypiac alapvetően továbbra is optimista. Bár a Richter lefelé húzta az indexet, az OTP és a Magyar Telekom emelkedésének köszönhetően enyhe pluszban zárt a BUX.

Az OTP részvényei 50 forinttal, 1,03 százalékkal emelkedett, 4895 forinton zárt. A bankpapírok forgalma 12,5 milliárd forintot tettek ki. A Mol 45 forintot veszített papírjai értékéből, ami 0,31 százalékos veszteségnek felel meg. A 14 255 forintos záróárat 2,3 milliárdos forgalomban érte el.

A Magyar Telekom árfolyama 19 forinttal, 2,43 százalékkal 800 forintra emelkedett, forgalma 3,6 milliárd forint volt. A Richter papírok ára 1100 forinttal, 3,02 százalékkal 35 350 forintra esett, a részvények forgalma 8,4 milliárd forintot ért el. Szektortársa, az Egis 169 millió forintos forgalom mellett 300 forinttal, 1,58 százalékkal 18 700 forintra gyengült.

Az Egyesült Államok legfontosabb részvényindexei a pozitív tartományban jártak. Amerikai idő szerint délelőtt negyed órával (magyar idő szerint este háromnegyed hatkor) 0,22 százalékos emelkedésnél tartott a Dow Jones és 0,44 százaléknál a Nasdaq.