Húszmilliárd az osztalékelőleg az MVM-nél

Vágólapra másolva!
A 2009. évi nyereségből 20 milliárd forint osztalékelőleget fizet a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) a kedden megtartott rendkívüli közgyűlés döntésének megfelelően - közölte Tringer Ágoston, az MVM kommunikációs vezetője.
Vágólapra másolva!

A közel 100 százalékban állami tulajdonban lévő cég tulajdonosai, közöttük a magyar államot képviselő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) jóváhagyta a Bakonyi Kombiciklus Kft. erőműberuházására 63 millió euró hitel felvételét.

A részvényesek módosították az MVM csoporthoz tartozó Vértesi Erőműre vonatkozó korábbi közgyűlési határozatot, és az eredeti határidőt, 2010. március 30-at 2010. július 31-re módosították. Eddig az időpontig kell megvizsgálni a 2009. évi gazdálkodás ismeretében azt, hogy mi legyen az erőmű további sorsa.

A Vértes Erőműből az év eleji 2100 fős létszámból év végére 1550 fős keretet alakítanak ki. Az MVM korábbi közgyűlésén felvetődött már a gyár bezárása, de akkor levették a napirendről a kérdést. Keleti György, MSZP-s képviselő szerint havi egymilliárd forinttal lehet életben tartani az erőművet, mivel kétszer annyiért állítja elő az áramot, mint amennyiért el tudja adni.