Az APEH-nál 339 forint egy liter 95-ös benzin júniusban

Vágólapra másolva!
Közzétette az APEH az adózásnál érvényesíthető júniusi üzemanyagárak listáját. Amely adózó eszerint számol, annak nem kell számlát beadnia.
Vágólapra másolva!

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban júniusban alkalmazható üzemanyagárakat. Eszerint a 95-ös ólmozatlan motorbenzin literenként 339 forinttal, a gázolaj 316 forinttal, a keverék 366 forinttal, az autógáz pedig 183 forinttal számolható el a jövő hónapban.

Ha a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolja el, nem szükséges az üzemanyagról számlát beszereznie.

A hazai benzinárak több oldalról is nyomás alatt álltak az elmúlt időszakban. Az olaj világpiaci ára a gazdaság lassú fellendülésével folyamatosan emelkedett május elejéig, igaz, azóta jelentős, 18 százalékos esést mutatott.

Az árcsökkenést azonban a magyarországi tankolók csak részben fogják érzékelni, mivel eközben a dollár árfolyama nagyot ugrott a forinttal szemben. Mivel az olaj kereskedése dollár elszámolású, ezért a dollárerősödés a magyar árak emelkedésével jár.