Erősödött a BUX, drágult az OTP

Vágólapra másolva!
Csekély mértékben erősödött a pesti tőzsde pénteken. A vezető részvények a Mol és a Magyar Telekom kivételével erősödtek.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 43,25 pontos, 0,19 százalékos emelkedéssel, 23 219,24 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 18,4 milliárd forint volt pénteken.

A Mol 300 forinttal, 1,36 százalékkal 21 700 forintra csökkent, 4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 76 forinttal, 1,57 százalékkal 4926 forintra erősödött, forgalmuk 10,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,43 százalékkal 690 forintra esett, forgalma 1,3 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 475 forinttal, 0,98 százalékkal 48 750 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője unalmas kereskedésről számolt be. A befektetők a nap jó részében az amerikai makroadatokra vártak. A kora délután közzétett inflációs adatokra nem mozdult a piac, az árfolyamok "oldalaztak", de a vártnál rosszabb bizalmi index elrontotta a hangulatot. Ennek ellenére a kereskedés végére a BUX is talpra állt, az európai indexekhez hasonlóan.

A kereskedő kiemelte, hogy a Richter alacsony forgalom mellett emelkedett. Ehhez Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletág-igazgatója hozzátette: a gyógyszerpapír hónapok óta nem zárt ilyen magasan. Vaszkó Szabolcs pedig a legerősebb papírok közé sorolta a Richtert.

Az OTP az elmúlt napok lemaradása után emelkedni tudott, de az árfolyam szűk sávban mozgott. A Mol csütörtökön visszaadta az előző napi nyereséget, és pénteken tovább gyengült, annak ellenére, hogy a kormány cáfolta az orosz Szurgutyneftyegaz Mol-ban lévő 21,2 százaléknyi részvényének megvásárlását, az olajcég elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt pedig a távozásáról szóló pletykákat.