Megszüntetik a Volán cégek igazgatóságait

Vágólapra másolva!
Megszűnik 19 Volán társaság igazgatósága a 2010. szeptember 13. és 20. közötti időszakra összehívott rendkívüli közgyűléseken - jelentette be a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).
Vágólapra másolva!

A lépést az MNV a takarékos állami gazdálkodással és a hatékonyabb döntéshozatallal indokolja. A vezető testület jogkörét az egyes társaságoknál a vezérigazgató gyakorolja majd. A vezérigazgató a társaságot érintő valamennyi ügyben dönthet, ha az nem a közgyűlés hatáskörébe tartozik. Bizonyos esetekben vezérigazgató a döntést csak az ügydöntő felügyelő bizottság egyetértésével hozhatja meg.

Négy Volán társaságnál már augusztusban megtartották azokat a közgyűléseket, amelyen megszüntették az igazgatósági testületet - jegyzi meg a közlemény. A 100 százalékban állami tulajdonú Volánbusz esetében pedig csak alapítói határozatra van szükség a lépés megtételéhez.

A vagyonkezelő közleménye szól arról is, hogy felülvizsgálták a Volán társaságok ingatlangazdálkodását, és megállapították, hogy az egyes társaságok vagyonához viszonyítva az ingatlanok értéke nem jelentős.