Rába-alkatrészek kerülhetnek Seatokba, Audikba és Skodákba

Vágólapra másolva!
Seat Leon, Audi A3 és Skoda Octavia típusú gépjárművekbe kerülhet a Rába által gyártott alkatrész, miután a magyar gépipari vállalat egymilliárdos üzletet kötött a Volkswagen-csoportnak beszállító Fehrer német céggel.
Vágólapra másolva!

Évi egymilliárd forintos üzletet kötött a magyar gépgyártó Rába a német Fehrer céggel, amely a Volkswagen autóihoz szállít alkatrészeket. A Rába ezáltal mintegy 750 ezer személygépkocsihoz szállít egységeket 2019-ig, ezen autók közt a Golf platformú járművek szerepelnek, így az Audi A3, a Seat Leon vagy a Skoda Octavia.

A Rába közleménye szerint a hosszú távú elkötelezettség stratégiai jelentőségű a német autógyár miatt. "Az újonnan elnyert üzlet a Rába stratégiai célkitűzéseit támogatja. A kooperációból fakadó magasabb technológiai színvonal és kapacitásnövekedés következtében ugyanis a jövőben lehetőség nyílik a további regionális szintű bővülésre a személygépkocsi-piacon" - mondta Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója.

A Rába és a Fehrer kapcsolata 2009-ben kezdődött, amikor a német beszállító és a Rába vegyes vállalatot alapított autóipari üléshabok gyártására.