A korábban bejelentettnél kevesebbet, 4-500 embert küld el a magyarországi Elcoteq

Vágólapra másolva!
Kisebb, 4-500 munkavállalót érintő leépítés várható az Elcoteq pécsi üzeménél. Amint a Luxemburgi Bíróság elfogadta az Elcoteq SE, azaz az európai vállalat ellenőrzött vezetés iránti kérelmét, a cégnek december elejéig négy hónapja van gazdálkodásának stabilizálására.
Vágólapra másolva!

A korábban bejelentett 680-nal ellentétben várhatóan csak 4-500 embert küldenek el az Elcoteq pécsi üzemétől - írja az Új Dunántúli Napló. A finn érdekeltségű, elektrotechnikai alkatrészeket gyártó cég három héttel ezelőtt jelentette be a leépítést. A baranyai üzemben a napokban is folynak az egyeztetések az elbocsátásokkal kapcsolatban, pontos számot azonban csak a végleges lista ismeretében jelentenek be a munkaügyi központ felé; ezután kezdődhet majd az érintettek kiértesítése is. A cég alkalmazottainak száma jelenleg 2700 és 2800 között van, ezzel az Elcoteq a legnagyobb baranyai ipari foglalkoztató.

Eközben a Luxemburgi Bíróság elfogadta az Elcoteq SE, azaz az európai vállalat ellenőrzött vezetés iránti kérelmét, így a cégnek december elejéig négy hónapja van gazdálkodásának stabilizálására. Ennek értelmében a cégnek lehetősége nyílik arra, hogy a következő négy hónapban a kontrollált vezetés alatt reorganizációs tervet készítsen, és működését továbbra is fenntartsa. Így az Elcoteq számára biztosított a folyamatos működés, és befejezhetik a cég átvilágítását akár - mint azt korábban bejelentették - az amerikai Platinum Equity magánbefektető céggel, akár egy potenciális új partnerrel.