Kirakták az irodájából az Electro World vezetését

Vágólapra másolva!
Az Electro World vezetője szerint a korábbinál kisebb üzletekben megmaradhat a cég a magyar piacon az eredeti névvel, mert a márkanév még vonzaná a vevőket.
Vágólapra másolva!

Jelenleg is tárgyal külföldi befektetői csoporttal, és átalakulva, jóval kisebb alapterületű áruházakban még megmaradhat az Electro World - mondta Nagy Károly András a cégcsoport vezérigazgatója pénteken.

A cégvezető hozzátette, hogy az elektronikai áruházakat önálló kft.-k formájában üzemeltető cégcsoport azért lett fizetésképtelen, mivel kivonult mögüle az angol befektető, illetve a válság miatt visszaesett a forgalom. Nagy Károly András szerint a márkanév ér annyit, hogy vevőket vonzzon, mivel egy új név kiépítése évekig tart, és költséges. Az új koncepcióban azonban Budapesten legfeljebb ezer, vidéken pedig pár száz négyzetméteres lehet egy áruház, ennél nagyobb terület költségét nem lehet kifizetni a forgalom hasznából.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) csütörtökön jelezte, hogy felszámolási eljárást indíthat az Electro World ellen. Az érdekképviselet közlése szerint a sorra bezáró üzletek miatt megszűntek a munkahelyek, a dolgozók fizetés és végkielégítés nélkül maradtak, de a munkaviszony megszüntetésének keretei is rendezetlenek. Kifogásolták azt is, hogy februártól nem kapták meg a munkabérekből levont tagdíjakat.

Nagy Károly András erre reagálva azt mondta, 86 ezer forintról van szó, amelyet a napokban átutalnak a szakszervezetnek. Hozzátette, hogy a megszűnt munkaviszonyú dolgozók is még augusztusban megkapják a szükséges dokumentumokat, hogy még a kedvezőbb szabályok szerint jussanak segélyhez. Nagy Károly András szerint mindkét késedelem oka az, hogy az Allee Bevásárlóközpontban bérelt irodáikból a bérbe adó augusztus elején kiköltöztette a cég központját, és ez adminisztrációs nehézséggel jár.