Mabisz: Érdemes ellenőrizni a kgfb-díjakat

Vágólapra másolva!
A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerint a kgfb-kampány vége felé is előfordulhat pontatlanság az összehasonlító portálok ajánlataiban, a váltani szándékozóknak így érdemes ellenőrizniük díjukat az általuk üzemeltetett navigátorral is. A szervezet felhívja a figyelmet arra is, hogy az október végén meghirdetett díjak nem tartalmazzák a baleseti adót.
Vágólapra másolva!

Az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány vége felé is előfordul pontatlanság az összehasonlító portálok ajánlatait böngészve, a váltani szándékozóknak így érdemes ellenőrizniük díjukat a Díjnavigátoron is - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kedden.
Közleményük szerint a biztosítók által nyújtott kedvezményeket az online kalkulátorok csak korlátozottan tartalmazzák.

A Mabisz szerint a Díjnavigátor az összes biztosító összes kedvezményét az általuk ellenőrzött és jóváhagyott módon tartalmazza, beleértve a nem online köthető megoldásokat is. A szövetség kalkulátora 70 különböző kedvezményt sorol fel, amely garantálja, hogy a kalkulációt végző ügyfelek a lehető legkedvezőbb díjú biztosítást tudják közvetlenül a biztosító szerveréről kiválasztani.

A szövetség felhívja a figyelmet arra is, hogy a parlament által megszavazott baleseti adót (amely a kgfb-díj 30 százaléka), a gépjármű-tulajdonosoknak az általuk fizetett díjrészletekkel együtt kell megfizetniük. Az október végén meghirdetett díjak nem tartalmazzák a baleseti adót.

A Mabisz szerint a baleseti adó bevezetése ellenére is érdemes megfontolni egy esetleges biztosítóváltást. Az ügyfelek ugyanis ezzel a lépéssel a már korábban megszerzett keresztkedvezményeikről is lemondhatnak. Azaz egy olcsóbb kgfb drágább lakás- vagy casco-biztosítást eredményezhet, így összességében az éves biztosításra kifizetett összeg akár magasabb is lehet.

A tájékoztatás szerint, aki mégis váltani szeretne, az a jelenleg érvényben lévő kgfb-szerződését december 1-jéig tudja felmondani, új szerződését pedig december 31-ig tudja megkötni. Ez csak azokra vonatkozik, akiknek szerződéses évfordulója január 1-je. Azok a gépjármű-tulajdonosok, akiknek a szerződéses évfordulója az év más napjára esik, az évforduló előtti 30. napig tudják biztosításukat felmondani.