Elbukó multik boltjaira csap le a Coop

Vágólapra másolva!
A magyar bolthálózat kivonuló multik boltjait vásárolja meg, de még titkolózik a részletekről. A felvásárlásokat napokon belül bejelentik a cég vezérigazgatója szerint.
Vágólapra másolva!

Magyarországról kivonuló multik boltjait vásárolja fel a Coop-csoport, a felvásárlásokat várhatóan napokon belül bejelentik - mondta Murányi László, a Coop Hungary Zrt. vezérigazgatója hétfőn Budapesten. A felvásárlás részleteiről titoktartásra hivatkozva nem adott bővebb tájékoztatást. Jelezte ugyanakkor, hogy a boltvásárlás részleteit annak bejelentésekor ismertetik a nyilvánossággal. A Coop-csoport a múlt évben 510 milliárd forintos árbevételt ért el, hasonlóan a 2010-es és a 2009-es bevételhez.

A vezérigazgató eredménynek minősítette, hogy az 500 milliárd forintot meghaladó árbevételi szintet stabilizálni tudta a csoport az utóbbi években, a belföldi fogyasztás visszaesése mellett is. Murányi László mindehhez hozzátette: a Coop-csoportnak több mint 700 kis- és közepes magyar vállalkozás a tagja, hatókörébe több mint 5000 bolt tartozik Magyarországon. Ebből mintegy 3000 üzlet viseli a Coop logót. A többi bolt pedig franchise-rendszerben működtetett üzlet.

Tavaly novemberben röppent fel a hír, miszerint a Coop-csoport is érdeklődik a Match-lánc felvásárlása iránt, ezért a CBA-val már közös céget is alapított.