Nyolcszáz embert elküld a Dunaferr

Vágólapra másolva!
Szolgáltatások és tevékenységek kiszervezéséhez kérte a szakszervezetek és üzemi tanácsok véleményét a Dunaferr menedzsmentje. Egyelőre a tárgyalások folytatásában állapodtak meg. Bezárnák a Lőrinci Hengerművet is.
Vágólapra másolva!

Mintegy nyolcszáz munkavállaló tevékenységének kiszervezését, ezen belül is a nagy múltú Lőrinci Hengermű bezárását tervezi a Dunaferr menedzsmentje - írja a Dunaújvárosi Hírlap online kiadása. A csoportos létszámleépítés tervezetét augusztus közepén kapták meg véleményezésre az ISD Dunaferr Zrt.-nél működő szakszervezetek és üzemi tanácsok.

Az év végéig végrehajtani kívánt csoportos létszámleépítések összlétszáma a szakszervezeteknek megküldött tájékoztatás szerint mintegy nyolcszáz főt jelent.

Borbély Zoltán, az ISD Dunaferr Zrt. vasasszakszakszervezeti és üzemi tanácsi elnöke a lapnak elmondta, az érdekvédelmi szervezetek és az üzemi tanácsok számos kérdést fogalmaztak meg a kiszervezésekkel kapcsolatban a vezérigazgatónak, de mivel a válaszok nem voltak kielégítőek, a felek a tárgyalások folytatásában állapodtak meg.