Már csak pénz kell a bezenyei kaszinóhoz

Vágólapra másolva!
A bezenyei kaszinóváros első építési üteme megkapta az összes engedélyt, a tulajdonosok a több mint 300 millió euró összértékű beruházás "finanszírozásának biztosításán" dolgoznak. 2014 elején nyitnák meg a 350 szobás szállodát, diszkót és bajor sörkertet is magában foglaló szórakoztatóközpontot.
Vágólapra másolva!

Idén elkezdődnek a bezenyei kaszinóváros építési munkálatai a tulajdonosok számítása szerint, az első szórakoztatókomplexum megnyitását 2014 elejére tervezik - közölte az Eurovegas kommunikációs ügynöksége.

A Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházásaként beharangozott, a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közeli Bezenye mellé, egy 16 hektáros telekre tervezett szórakoztatóközpontot a tervek szerint több mint 300 millió euróból építik fel. A projektet felerészben hitelből finanszírozzák. Az első építési ütem megvalósításához az összes engedélyt megkapták, további tervmunkára a későbbi ütemeknél, illetve a belső tervezésnél lesz szükség.

A tényleges építési munkálatok a finanszírozás véglegesítésével kezdődnek - közölte a cég. A tulajdonosok, Hans Asamer és Alfred Supersberger - partnerükkel, a Hard Rock Internationallel együtt - mostanra "az építésre kész állapotig" fejlesztették a projektet, és jelenleg azon dolgoznak, hogy biztosítsák a komplexum elkészültének finanszírozását.

A KPMG tanulmánya szerint a kivitelezés 35 milliárd, a működtetés évi 20 milliárd forint körüli adóbevételt jelent majd a magyar államkincstárnak. A tervek szerint a működő komplexum mintegy 1200 munkahelyet teremt majd közvetlenül. Összesen 166 adminisztrációs és üzemeltetési álláshellyel számolnak, a játéktermek 673, a vendéglátás és a gasztronómia - amely diszkót, steakhouse-t, bajor sörkertet, egy koncert- és rendezvényközpontot, valamint egy 350 szobás szállodát is magában foglal - 377, míg az egyéb szórakoztatás 44 munkahelyet teremt. "A foglalkoztatottak nagyobb része hazai munkavállaló lesz" - tették hozzá.