Vágólapra másolva!
Nem mutatott változást októberben a tartós cikkek rendelésállománya  Amerikában, miközben az elemzők 0,4 százalékos visszaesést valószínűsítettek.
Vágólapra másolva!

A várakozásoknál kedvezőbb makrogazdasági adat hatására mérsékelt pozitív reakció mutatkozott a részvénypiacon, az S&P 500 határidős index 4 pontot emelkedett, de hamar ismét a negatív tartományban találta magát.

A beruházási javak (leszámítva az igen hullámzó teljesítményt mutató védelmi és szállítmányozási szektorokat) megrendelései, melyek az amerikai üzleti költekezések nagyságára mutatnak rá, 1,7%-kal kerültek feljebb. Ilyen mértékű emelkedésre utoljára májusban volt példa. A volatilisebb szegmensek, mint például a katonai eszközök esetében a megrendelések 7,1%-os csökkenést mutattak az egy hónappal korábbi igen jelentős, 37,5%-os felfutást követően.

A leszállított beruházási javak viszont, melyek az amerikai GDP alakulásának meghatározásában is szereppel bírnak, 0,4 százalékos csökkenést mutatott, mely sorban már a negyedik negatív tendenciát mutató adat.
A vártnál valamivel jobb adatra a részvénypiacok pozitívan reagáltak, azonban az adat fajsúlya, illetve a tényadat által okozott meglepetés sem volt akkora, hogy érdemben változtasson a piaci folyamatokon.