Rekordbevételt ért el a Samsung

Vágólapra másolva!
Még soha nem ért el egy negyedév alatt akkora nyereséget a Samsung, mint az idei harmadikban. Az okostelefonok eladásának bővülése 6 milliárd dolláros, mintegy 1300 milliárd forintos profitot hozott.
Vágólapra másolva!

Rekordnagyságú harmadik negyedéves nyereségről számolt be pénteken a Samsung Electronics, amely a bevétel alapján a világ vezető technológiai vállalata. A cég adózott eredménye 91 százalékkal, mintegy 6 milliárd dollárra (1300 milliárd forintra) nőtt, ami meghaladta a szakértői várakozásokat.

A 178 milliárd dollár piaci tőkeértékű vállalat működési eredménye szintén 91 százalékkal emelkedett, a cég értékesítési árbevétele 26 százalékkal nőtt.

Az eredmények látványos javulásához elsősorban az okostelefonok eladásának bővülése járult hozzá. A cég azonban nem közölt adatot arról, hogy mennyi okostelefont adott el a szeptember végével záródott negyedévben.

Az IDC informatikai piackutató szerint a dél-koreai vállalat 56,3 millió okostelefont értékesített. Ebben a szegmensben 31,3 százalékos piaci részesedést ért el a Samsung, míg riválisa, az Apple részesedése 15 százalék volt az idei harmadik negyedévben az IDC számításai szerint.