Bevásárolta magát a guru cégébe a Glencore

Vágólapra másolva!
Bevásárolta magát Carl Icahn milliárdos aktivista befektető cégébe, a Ferrous Resource-ba a világ legnagyobb nyersanyagpiaci kereskedője, a Glencore International. A svájci Glencore ezen túl további részvények megszerzésére tehet ajánlatot a Bloomberg információi szerint. A hírre kisebb eséssel reagáltak a Glencore papírjai, de végül sikerült visszakanyarodni a pozitív tartományba a részvénynek.
Vágólapra másolva!

Tulajdoni hányadot szerzett Carl Icahn aktivista milliárdos befektető által részben tulajdonolt Ferrous Resource-ban a világ legnagyobb nyersanyagpiaci kereskedője, a Glencore International a Bloomberg információi szerint. A forrás ugyanakkor nem tér ki, mekkora összegű tranzakcióról van szó.

A Ferrous Resource egy brazil vasérc kitermelő vállalat, mely 6 bányával rendelkezik a világ egyik legnagyobb vasérc termelőjének számító Brazíliában. Icahn tavaly áprilisban szerzett részesédést a társaságban, mely a Glencore-tól befolyó pénzből egyik bányájának korszerűsítését fogja megvalósítani az ügyhöz közel álló források szerint.

A Glencore ezen kívül további részvények megvásárlására is ajánlatot tehet, melyet a brazil társaságnak nem kötelező elfogadnia. Ezen túl a két társaság megállapodott abban is, hogy a Glencore a tulajdoni hányad megszerzésén túl 20 millió tonna vasércet vásárol a Ferrous Resource-től a következő négy év alatt.

Az értesüléeseket egyik vállalatnál sem kívánták kommentálni, a hír után pedig a Glencore részvényei 0,6 százalékos mínuszban forognak, de zárásra sikerült visszakapaszkodnia részvénynek.

Glencore International (London)

Forrás: [origo]