Stratégiai megállapodás az Audival

autó gyár győr
Vágólapra másolva!
Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá kedden a Parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök és Frank Dreves, az Audi Hungaria felügyelőbizottságának elnöke, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja. Közös célként tűzték ki a duális képzés, az egyetemi kooperáció, a kutatás-fejlesztés, az innováció és a hosszú távú munkahely-biztosítás támogatását.
Vágólapra másolva!

"Az Audi és általában a vezető német ipari cégek, valamint a magyar kormány felfogása a modern gazdaságról egybeesik" - mondta beszédében a kormányfő. "Mi úgy gondoljuk, hogy az európai gazdaságban adó-, költség- és technológiai verseny lesz a jövőben is", adóügyekben a kabinetnek, a költségekben a kormánynak és a nagy cégeknek együtt, a technológiában pedig a vállalatoknak kell versenyképeseknek lenniük - jelentette ki.

"Az a döntésünk, hogy Győrben gyártó telephelyet hoztunk létre, egyértelműen helyesnek bizonyult. Az Audi Hungaria mára sikeres és meghatározó vállalattá fejlődött, amely nagyon fontos szerepet tölt be az Audi márka növekedésében" - mondta Frank Dreves.

"Az Audi Hungaria 20 éves jubileuma is bizonyítja, hogy Magyarország ipari telephelyként 1993 óta kiváló keretfeltételeket kínál vállalatunk folyamatos fejlődéséhez. A magyar munkatársak szaktudása, rugalmassága és teljesítménye a jövőbeni sikerünk kulcsa" - hangsúlyozta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az elmúlt húsz évben több mint 23,6 millió motor és 580 ezer jármű készült a vállalatnál. A motorgyártás folyamatosan bővült, új tevékenységi területek - szerszámgyár, motor- és járműfejlesztés, kísérleti motorgyártó központ, projekt- és oktatóközpont - jöttek létre. A gyárterület 1994 óta az akkori 240 ezer négyzetméterről négymillió négyzetméterre nőtt. Ezáltal az Audi Hungaria az ország legnagyobb gyártó vállalata és a világ legnagyobb motorgyára.

A jubileumi évben az Audi Hungaria jelentős esemény előtt áll: megkezdődik az Audi A3 egy új változatának sorozatgyártása Győrben. A vállalat ezzel teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá bővül, és közvetve vagy közvetlenül több mint 15 ezer munkahelyet biztosít a régióban.