Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Meghatározó szintek közelébe értek a nagy kaszinótársaságok részvényei. Az MGM mellett a Las Vegas Sands is kedvező képet fest, ráadásul előbbi néhány napja már 5 éves csúcsával ismerkedik. Mindezt úgy, hogy egy több éves sávból tört ki az árfolyama, amit sikeresen vissza is tesztelt, ezzel erősítve a markáns jelzést. Augusztusban közelebbről is megismerkedhetnek ügyfeleink a New York Stock Exchange parkettjével, ugyanis legújabb akciónk keretében rendkívül kedvező díjak mellett lehet kereskedni amerikai részvényekkel! 
Vágólapra másolva!

MGM RESORTS INTERNATIONAL (NYSE): Kitört a sávból

A két kaszinó közül az MGM részvénye áll jobban, ugyanis árfolyama nemrégiben jutott túl egy igen markáns ellenállásán, a papír a 2009 óta tartó sávtetőn jutott történetesen túl. A sávmagasságból kiindulva akár 24 dollárig is eljuthat az MGM, amit az is erősít, hogy itt húzódik a soron következő markáns ellenállás is. Ezek alapján közel 40 százalékos emelkedést is produkálhat a részvény.

Az MGM Resorts International heti grafikonja

Forrás: Investor.hu

Kedvező jelnek tekinthető, hogy miután az árfolyam kibújt a sávtető alól, vissza is tesztelte azt, és csak után fogott nagyobb emelkedésbe.

Ha besülne a kitörés, akkor arra érdemes felkészülni, hogy az 50 napos mozgóátlagig esik vissza első körben az árfolyam. Ezt követően azonban az emelkedő trendvonal és a 200 napos mozgóátlag is markánsabb menedéknek ígérkezik.

Az MGM Resorts International napi grafikonja

Forrás: Investor.hu

LAS VEGAS SANDS (NYSE): Kitöréshez készülődik

A Las Vegas Sands befektetői még nem lehetnek annyira nyugodtak, mint versenytársuk tulajdonosai, mivel a Sands árfolyama egyelőre még nem tudta legyűrni markáns ellenállását 60 dollárnál. Ha erre sor kerülne, akkor akár 70 dollár fölé is eljuthat a papír.

Elképzelhető, hogy egyből nem fog kitörni az árfolyam, miután már sokszor komoly akadályt jelentett a 60 dolláros szint a papír számára. Ebben az esetben az 52 dollárnál lévő 200 napos mozgóátlagra és az emelkedő trendvonalra hárulhat fontos szerep.

A Las Vegas Sands napi grafikonja

Forrás: Investor.hu

Mik azok a mozgóátlagok?

A mozgóátlagok a technikai elemzés eszköztárának kedvelt elemei. Három fajtáját különböztetjük meg, köztük az egyszerű, az exponenciális és a súlyozott mozgóátlagot. Az egyszerű mozgóátlag számítása a legkönnyebb, hiszen ebben az esetben a rendelkezésre álló kereskedési adatok közül mindig a legutolsókat átlagoljuk. Ennél fogva a mozgóátlag a piaci folyamatokat lesimítva fogja követni, melynek előnye, hogy az éles kiugrásoktól megtisztítja a grafikont, viszont adott esetben a piaci fordulókra csak időben csak késve reagál.

Az egyszerű mozgóátlagok két legelterjedtebb típusa az ötven és kétszáz napos mozgóátlag. Az ötven napos a legutolsó ötven nap, a kétszáz napos pedig a legutolsó 200 nap árfolyamadatainak átlagát mutatja. Ahogy haladunk előre az időben, úgy természetesen a mozgóátlag értéke is folyamatosan változik.

A technikai elemzésben a mozgóátlagok akkor adnak vételi jelzést, ha a rövidebb távú alulról metszi a hosszabb távú mozgóátlagot. Eladási jelzés pedig ebből kiindulva akkor érkezik, ha a rövidebb mozgóátlag felülről metszi a hosszabbat. A szakirodalomban azt a formációt, amikor az ötven napos mozgóátlag alulról metszi a kétszáz naposat, Golden Cross-nak (aranykeresztnek), amikor az ötven napos mozgóátlag felülről metszi a kétszáz naposat Death Cross-nak (halálkeresztnek) nevezzük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről