Érdemes magyar eszközökben gondolkodni

Vágólapra másolva!
A Fed szeptemberre ígért szigorításának későbbre halasztása leginkább a feltörekvő piacoknak lesz gyümölcsöző. A következő hónapokban így érdemes lehet a magyar eszközökre koncentrálni. A K&H Alapkezelő véleménye.
Vágólapra másolva!

A Fed eszközvásárlási program folytatódásának bejelentése jócskán felkavarta a piacokat, az amerikai indexek és a kötvénypiacok is szárnyalni kezdtek. Azóta ugyan a heves piaci reakciók lecsendesedtek, a korábban szeptemberre ígért, most azonban várhatóan csak decemberben kezdődő szigorítás kedvező hatásai azonban még jó ideig kitarthatnak, főként a feltörekvő piacokon. A kedvező nemzetközi környezet támogató hatását már most érezni lehet a magyar eszközökön, hiszen az EUR/HUF árfolyam kéthavi csúcsot ért el, és a kötvényhozamok is jelentősen csökkentek. Érdemes tehát magyar kötvényekben gondolkodni.

A támogató nemzetközi környezet miatt az MNB számára is nyitva áll az ajtó a további kamatcsökkentésre. Emellett a jelenlegi nemzetközi környezet jó alkalmat teremthet arra is, hogy az ideihez hasonlóan a jövő évi devizafinanszírozásunkat is piaci forrással megoldjuk, és akár még idén sor kerülhet egy újabb dollár kötvénykibocsátásra.

Forrás: Akk.hu, Investor.hu