Fordulóponthoz ért a forint

Vágólapra másolva!
Továbbra is egy csökkenő csatornában mozog, és stabilan a 200 napos mozgóátlag alatt tartózkodik az EURHUF árfolyama. A napokban egy támaszszinthez ért a forint erősödése, ennek áttörése nyithatja meg az utat a 290-291-s szintek felé.
Vágólapra másolva!

Augusztus vége óta egy csökkenő csatorna alakult ki az euró-forint grafikonján, melyben jelenleg mozog az EURHUF árfolyama. A 200 napos mozgóátlag elérése után enyhe forint erősödés szemtanúi lehettünk az elmúlt pár nap folyamán. Jelentős változás nincsen a technikai képén, talán a 294-294,5 sáv áttörése hozhat el egy kicsit nagyobb volatilitást, mely esemény bekövetkezése esetén a 290-291-s komolyabb támaszig is elmehet az árfolyam. Felfelé pedig a piros csökkenő trendvonal tartós átlépése nyithatja meg az utat az euró erősödésének.

A fentiek alapján továbbra is érdemes az eladási pozíció tartása, a 290 forint körüli szintekig. Abban az esetben, ha nem az elképzelések szerint alakulna az EURHUF árfolyammozgása, a Stop-szint a 298-as szint tartós átlépése esetén aktiválódna.

EURHUF árfolyama Forrás: [Bloomberg]