Helyreigazítás a Vegyen kastélyt potom pénzért című cikkhez

Vágólapra másolva!
A Vegyen kastélyt potom pénzért című lapszemlénkben tévesen állítottuk, hogy a tatai önkormányzat kastélyt árul, az önkormányzat helyreigazítást kért.
Vágólapra másolva!

Az Origo.hu oldalán 2013. 10. 21-én megjelent Vegyen kastélyt potom pénzért! című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy "Tata például az Öreg-tó mellett, az óváros szívében fekvő 14 ezer négyzetméteres területű, 52 szobás kastélyt árulja, amelyet korábban kollégiumként hasznosított."

A valóság ezzel szemben az, a cikk utalásai szerint következtethetően az Eszterházy-kastélyról lévén szó, hogy a kastély nem képezi az önkormányzat tulajdonát, így azt nem is árulhatja, továbbá a kastélyban nem működött kollégium, egyebekben pedig az önkormányzat nem árul kastélyt. Tata Város Önkormányzata tulajdonát képezi azonban a volt piarista rendház (amely nem kastély), a Tata, Tanoda tér 5/A szám alatt található ingatlan, amely korábban az Eötvös József Gimnázium kollégiumaként üzemelt, az ingatlan hasznosítására jelenleg pályázati felhívás van közzétéve.

Cikkünk pontatlan volt, és nem törekedett a tárgyilagos, hiteles tényközlésre.