Vágólapra másolva!
Kedvezőtlen hírrel szembesülhettek a nap folyamán az európai autóipari részvényekkel rendelkező befektetők. A JPMorgan ugyanis már csak semleges ajánlást fogalmaz meg az iparágra a korábbi felülsúlyozással szemben, amire jelentős eladói nyomás alá kerültek a papírok.
Vágólapra másolva!

Rendkívül gyenge napon vannak túl az európai autógyártók, ami azzal áll elsősorban összefüggésbe, hogy a JPMorgan mai elemzésében semlegesre rontotta az iparágra vonatkozó kilátását a korábbi felülsúlyozásról.

A hírre tulajdonképpen minden európai autóipari részvényt megütöttek, legrosszabbul a franciagyártók, a Peugeot, a Renault, illetve az olasz Fiat teljesített. A német papírok nagyjából 2 százalékos mínusszal megúszták a mai kereskedést.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A mai teljesítménnyel egy újabb fontos technikai szint látszik elesni a Peugeot chartján. Amíg egy hónapja még a 13 eurós szinteket rohamozta az autóipari részvény, addig mára egyre jobban kezd eltávolodni az árfolyam a lélektani 10 eurós szinttől, megközelítve a 9 eurót.

Ha utóbbi nem állítja meg, akkor akár nagyon könnyen a 200 napos mozgóátlag közelében találhatja magát a papír, ami jóval lejjebb, 8 euró közelében húzódik.

A Peugeot árfolyama (Párizs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A JPMorgan szerint az autóipari részvényekből felszabaduló tőkét a közműcégek részvényeibe célszerű átcsoportosítani. A szektor képviselői ma kisebb pluszt halmoztak fel, a legjobban teljesítők közül az RWE és az Iberdrola részvényét célszerű kiemelni, mindketten 1 százalék körüli emelkdéssel zártak.