Semmi pánik, tovább száguldhat a Tesla

Vágólapra másolva!
A korábban jelzettnél magasabb árfolyamot vár a Tesla részvényeire a Jefferies elemzője, aki szerint az elektromos autógyártó múlt heti tűzesete csak egy szerencsétlen baleset volt, és az S Modellek még mindig sokkal biztonságosabbak egy hagyományos autónál. 
Vágólapra másolva!

Megemelte a Tesla részvényeinek célárát a Jefferies elemzője, aki szerint a papírok árfolyama 210 dollárig száguldhat a közeljövőben. Ez közel 15 százalékos menetelést jelentene a jelenlegi árszintekről.

Tesla árfolyama (Nasdaq) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A szakértő azután javított a céláron, hogy tisztázódott egy Tesla modell múlt heti tűzesetének oka. Ahogy beszámoltunk róla, múlt hét csütörtökön Seattle déli részén kigyulladt egy S modell, ami videó formájában az internetre is felkerült. Erre nagy zuhanásba kapcsoltak a részvények, mivel a befektetők attól tartottak, hogy az autó lítium-ion akkumulátora lehetett a probléma forrása.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója pénteken oszlatta el az aggodalmakat, és közölte, nem gyártási hiba, hanem egy fémdarab okozta a tüzet. Ennek köszönhetően a szakértők és a befektetők is megnyugodtak, ami után a részvények korrigálni tudták esésüket.

A Tesla körüli felhajtás így továbbra is él, a Jefferies elemzője is azzal indokolta a célár megemelését, hogy a tűzeset csupán egy szerencsétlen baleset volt, és az S Modellek még mindig biztonságosabbak a hagyományos autóknál. A szakértő ezen túl közölte, a korábban vártnál többet adhattak el a típusból a harmadik negyedév során, amikor összesen 5500 darab fogyhatott az elektromos autóból a korábban előrejelzett 5250 darab helyett.

A Jefferies elemzője még azzal indokolta a Teslával kapcsolatos optimizmusát, hogy a vállalat új, olcsóbb modelljei tovább pörgethetik az eladásokat, valamint a cég piacvezetőnek számít az elektromos autók iparágában.