Van hova fejlődnie a versenykultúrának

Vágólapra másolva!
Egy olyan országban, ahol gazdaságért felelős államtitkár lehet valaki, aki "nem hisz a versenyben" talán nem meglepő, hogy a versenykultúrában még van fejlődési potenciál.
Vágólapra másolva!

Ezt több kutatás is megerősíti, köztük az, amit a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központja végzett a közelmúltban. A hivatal ezért most együttműködési megállapodást köt a Joint Venture Szövetséggel (JVSZ), amely a rendelkezésére álló eszközök és információk alapján támogatja a GVH versenykultúra fejlesztésére irányuló tevékenységét.

Jogkövető magatartás, tudatos fogyasztói döntéshozatal

A magyarországi versenykultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrája fejlesztésének és terjesztésének letéteményeseként a GVH VKK egyik legfontosabb feladata a verseny társadalmi elfogadottsága, a jogkövető magatartás, a versenybarát, illetve a tudatos fogyasztói döntéshozatalt biztosító szabályozási környezet elősegítése, valamint az ismeretek szélesítése a versenypolitikával, versenyszabályokkal kapcsolatban, áll a két szervezet közösen kiadott közleményében.

„A JVSZ számára rendkívül fontos, hogy a megfelelő versenykultúra minél szélesebb körben terjedjen el a vállalkozások körében, másrészt aktív részvételt vállal abban, hogy jogszabály véleményezéseken keresztül megfelelő, gyakorlat orientált betartható jogszabályok jöjjenek létre”, mondta el a kezdeményezés kapcsán Szendrey Silvia, a JVSZ ügyvezető igazgatója.