Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Céhet gründol a Zsolnay

A Zsolnay célba veszi az orosz piacot
Vágólapra másolva!
Nem elírás: a középkorból ismert önkéntes társulás felállítása a cél. A jelentkező cégekből egy zsűri már ki is válogatta a jövőbeni tagokat.
Vágólapra másolva!

A Világgazdaság azt írja, hogy a céh ötlete idén nyáron született meg, felismerve, hogy összefogva hatékonyabban és jövedelmezőbben működhetnének az érintett kézműipari vállalkozások.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kreatív Ipari Klaszter kooperációjában létrejövő Zsolnay Céh elsődleges célja, hogy a hajdani céhek mintájára egy olyan szervezetet hozzon létre, amely a kiemelkedő minőségű kézművestermékeket előállító vállalkozásokat fog össze, új hazai és nemzetközi értékesítési csatornákat, megjelenési lehetőségeket kínálva számukra.

A korábban kiírt pályázatra összesen 32-en jelentkeztek, érdekes módon nemcsak Pécsről, hanem Nyíregyházától, Tatabányáról, Szentesről, Budapestről is.

A három tagból álló zsűri pont megfelezte a mezőnyt: 16 jelentkező van rajta a shortlist-en, közülük személyes meghallgatás alapján válogatnak tovább - írja a Világgazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről